Mladinski odsek

1. izlet MO na Nanos

Datum:
sobota, 19 September, 2015

Mladinski odsek društva vabi v soboto, 19. 09. 2015 na Vojkovo kočo na Nanosu (1240 m). Zaradi napovedi slabega vremene v Julijskih Alpah, bomo spremenili destinacijo in se odpravili na Nanos. Loča stoji v zavetju tik pod Plešo (1262 m), enim od vrhov Nanosa, visoke kraške planote, ki se strmo dviga nad Zgornjo Vipavsko dolino. Lep razgled je z bližnje Pleše, na kateri je stolp RTV. Na vzhodni strani vidimo Postojnsko kotlino s Postojno na skrajnem vzhodnem robu in Javornike nad njo, potem pa se zvrstijo gore in vrhovi od Krima do Posavskega hribovja s Kumom, Gorjancev in Kočevskega Roga; na jugovzhodni strani so obsežni snežniški gozdovi s Snežnikom, zadaj pa so Snježnik, Risnjak in drugi vrhovi Gorskega Kotarja; na jugu je na prehodu Postojnske kotline v Vipavsko dolino tik pod Nanosom Razdrto, zadaj se dviga Vremščica.

Na Nanos (na plešo) se bomo odpravili iz vasi Stranena Postojnskem (3h). Sestopili bomo po planinski poti v Razdrto (2h), kjer nas bo počakal avtobus.

Spremenjen je čas odhoda in prihoda.

Več informacij:

KDAJ: v soboto, 19. 09. 2015

ODHOD: ob 7.30 iz AP Nova Gorica,ob 7.45 iz AP Šempas.

PRIHOD: predvidoma med 15.30h in16h na AP Nova Gorica, 15 minut prej pa v Šempasu.

OPREMA: planinska oprema (planinski čevlji, nahrbtnik, topla oblačila, vetrovka, rezervna majica, kapa in rokavice, dežnik ali pelerino). Ne pozabite tudi na Dnevnik mladega planinca. Hrana in pijača (ne preveč sladek sok ali čaj) iz nahrbtnika.

INFO: na e-mail: kristjan.basa@gmail.com ali na telefon 064 105 494 (Kristjan). Za vse informacije lahko pokličete na navedeno številko, če možno po 17h.

18 Marec, 2024 - 19:08