Login

Alpinistični odsek

2017

V letu 2017 smo opravili skupno nekaj več kot 200 vzponov – individualno in na skupnih akcijah. Več navez je januarja obiskalo Kaninsko pogorje nad slovensko-italijanskim smučiščem. Obenem so bili janurja odlični pogoji za ledno plezanje in nekaj vzponov je bilo tako tudi lednih. Marca smo izvedli skupno dvodnevno zimsko turo v okolici bivaka na Prehodavcih. Namen je bil, da se je udeleži čimveč mladih pripravnikov in skupaj z alpinisti nabira izkušnje ter dobi dodatne napotke za pripravo in izvedbo zimske plezalne ture. Ture se je udeležilo sedem od enajstih mladih pripravnikov, en starejši pripravnik in trije alpinisti. Poleti smo izvedli spominski tabor. Julija smo sodelovali na taboru odseka za Varstvo gorske narave in na taboru Mladinskega odseka, kjer so se otroci preizkusili v raznih vrvnih tehnikah in plezanju.

Individualno je bilo največ vzponov v Julijskih Alpah, sledili so turni smuki v Avstriji ter skalne smeri v Kamniško-Savinjskih Alpah, Karnijskih Alpah in Dolomitih. Bolj oddaljena gorovja oz. plezalna območja so člani obiskali z namenom športnega plezanja. Športno se je plezalo v Španiji, na Korziki, v Grčiji, bližje nas pa še v Italiji in na Hrvaškem.

V naši okolici smo urejali plezališča Dolga njiva, Lijak in Drnulk. Nove smeri so bile opremljene v najnovejšem sektorju plezališča Dolga njiva. V plezališču Drnulk so bile očiščene in dokončane nekatere smeri v sektorju pod cesto in dodatno urejeno območje pod steno. V sektorju G pod Vršami, kjer je potencial za večraztežajne športne smeri, so bila urejena soglasja lastnikov. Nove smeri so že izšle v letošnji izdaji športno plezalnega vodnika Slovenija. V Trnovskem gozdu smo odkrivali nova področja za balvansko plezanje in očistili nekaj balvanov. Opravili smo čistilno akcijo v bivaku v Lepeni. Novembra smo alpinistično sezono zaključili s tradicionalnim tekom na Krnska jezera.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

25 Marec, 2024 - 10:55
18 Marec, 2024 - 19:08