POSLOVNO POROČILO ZA LETO 2010

4.1. POROČILO O DELU MLADINSKEGA ODSEKA

Mladinski odsek je konec leta 2010 sestavljajo devet aktivnih članov, od tega je registriranih pet vodnikov. Glavne aktivnosti mladinskega odseka (MO) so se nanašale predvsem na organizacijo planinskih aktivnosti za otroke in mladino. V vrtcih se je izvajala Akcija Ciciban planinec, v osnovnih šolah pa Akcija Mladi planinec. V akciji Mladi planinec je bilo podeljenih 19 bronastih znakov, 14 srebrnih znakov in 3 zlati znaki. V akciji Ciciban planinec pa je bilo podeljenih: 68 našitkov, 56 priponk, 44 pesmaric in 42 dnevnikov.

Mladinski odsek je bil s pomočjo mentorjev aktiven na devetih šolah in sicer na OŠ v Šempetru in v Vrtojbi, na OŠ Šempas, na OŠ Dornberk, na OŠ Miren-Kostanjevica, na OŠ Solkan, na OŠ Bilje in OŠ Fran Erjavec ter na OŠ Branik.

Izvedli smo osem izletov za osnovnošolce in sicer: Lokve, Po krožni Rihemberški poti, izlet na tisočake Slavniškega pogorja, Ratitovec, Tonocov grad, Jesensko srečanje POMO Posočja na Hleviški planini, Sinji vrh in miklavževanje na planini Kuhinja. Izleta na Krasji vrh in Kofce sta odpadla zaradi slabega vremena, spomladanskega srečanja se nismo udeležili zaradi pomanjkanja vodnikov, ker so se le-ti udeležili izobraževanja. Mesečnih izletov se je povprečno udeležilo 42 otrok na izlet.

Med letom smo različnim šolam nudili svoje strokovno znanje in pomoč pri vodenju. Trije vodniki so v okviru sindikalnih iger Sindikata kemične, nekovinske in gumarske industrije Slovenije (KNG) v Novi Gorici peljali 74 udeležencev na Kekec in Škabrijel.

Skupaj smo na izlete v letu 2010 popeljali več kot 410 udeležencev.

V poletnem času od 31. julij do 7. avgusta smo organiziral planinski tabor, ki je potekal v Lepeni in pri Krnskih jezerih. Tabora se je udeležilo 8 otrok in mladih. V okviru tabora smo izpeljali dve enodnevni turi na Veliko Babo in Veliki Šmohor ter nočni pohod do planine za Lepočami. Poleg tega so mladi v taboru spoznavali dolino Lepene in se udejstvovali v številnih športnih aktivnostih. Tabor je bil uspešno izpeljan tako organizacijsko kot vsebinsko.

Tudi letos smo se udeležili izobraževanj in izpopolnjevanj. Dva vodnika sta se udeležila izobraževanja za B kategorijo, en aktiven član pa izobraževanja za A kategorijo, ena vodnica se je udeležila letnega in zimskega izpopolnjevanja za vodnike.

Člani odseka so sodelovali pri številnih aktivnostih društva (organiziranje predavanj, izdelava brošure,...). Uspešno delujemo in sodelujemo tudi z društvi znotraj MDO Posočja.

Prijavili smo se na razpise MONG in iz razpisov pridobili 2.311€ sredstev.

Kljub pomanjkanju kadra smo ponovno izpeljali večino začrtanih dejavnosti. Število članov in udeležencev na izletih je zadovoljivo. Tudi letos ni bilo ne na izletih kot tudi ne v taboru nobenih resnih poškodb.

Vsebina:

16 April, 2024 - 12:00