Dom dr. Klementa Juga v Lepeni - ZAPRT/CLOSED

DOM dr. KLEMENTA JUGA V LEPENI z osemdeset metrov oddaljeno depandanso stoji v dolini Lepene na nadmorski višini 700 m. Leta 1953 je bil preurejen iz bivše vojaške kasarne. Poimenovan je po slovenskem alpinistu, filozofu in piscu pomembnih del z alpinistično tematiko. Ponaša se s certifikatom Družinam prijazna koča in certifikatom Okolju prijazna koča.

Dostop: Do planinske postojanke vodi iz  vasi Soča ožja 6 km dolga asfaltirana cesta. Cesta je dovolj široka za srednje velike avtobuse. Ob domu je urejeno parkirišče z obračališčem za avtobuse in osebna vozila.

Kontakt:
telefon: 05 99 69 504
e-mail: lepena17@gmail.com

Obratovanje: Dom je odprt od začetka junija do konca septembrta vsak dan. Na voljo je tudi najavljenim večjim skupinam v maju in oktobru.

Prenočitvene zmogljivosti: V domu je 19 ležišč v 4 sobah, v prenovljeni depandansi pa so na voljo 3 sobe z zakonskim ležiščem, 1 družinska soba z zakonskim ležiščem in 2 dodatnima ležiščema, 2 sobi s po 4 ležišči pogradi in 12 skupnih ležišč. Dom je opremljen z WC-ji in umivalnico s hladno in toplo vodo. Obe stavbi sta po potrebi ogrevani. Prehrambena ponudba v jedilnici s 40 sedeži je značilno planinska, vendar pestra. Možnost polpenziona in penziona.

Cenik:

Izleti: Dom dr. Klementa Juga v Lepeni je izhodišče za krajši polurni izlet do slapa, izvira Lepenjice, po stezi, ki se kaj kmalu loči od glavne poti. Le ta vodi mestoma po mulatjeri mestoma po stezi do zgornje postaje žičnice in nato do Planinskega doma pri Krnskih jezerih (2.30h) kot prehoda do Krnskega jezera (15 min) in v isti smeri do Krna (2244m) oziroma Gomiščkovega zavetišča na Krnu (2182m - 5.30h) ter proti jugu do Koče pod Bogatinom (1513m - 4.30h) in nato do Doma na Komni (1520m - 4.45h). Dom je izhodišče za sprehode po slikoviti Lepeni. Zanimiv je obisk Šunikovega vodnega gaja (1.30h).

Spremljate nas lahko tudi na facebook strani: