HAFNER 3076 m, Avstrija

Datum:
sobota, 27 Avgust, 2016

.

Prosimo, da vsi, ki ste že na seznamu plačate dogovorjeni prispevek za izlet v najkrajšem možnem času, s čimer boste potrdili svojo udeležbo na izletu. Prispevek lahko poravnate na sedežu društva ali pa ga nakažete na društveni transakcijski račun.

.

Planinsko društvo Nova Gorica

vabi na

dvodnevni izlet na HAFNER (Avstrija) - 3076 m

v soboto, 27. avgusta in nedeljo, 28. avgusta 2016

Veliki Hafner je s 3076 m najvišji vrh gorske skupine Hafner gruppe v nacionalnem parku Visoke ture nad dolino Maltatal (dolina padajočih voda) in je eden izmed lažje dostopnih tritisočakov v Avstriji ob tem, da je tudi relativno blizu Slovenije. Z vrha na katerem stoji križ je lep pogled po omenjeni skupini ter bližnjim vrhovom v skupini Ankogel in Reiseck gruppe, kjer najlepše vidimo Reiseck (2965m), Hochalmspitze (3360m) in Ankogel (3252m). Za omenjenimi vrhovi pa lahko ob lepi vidljivosti vidimo tudi najvišji vrh Avstrije Veliki Klek/Grosglockner.

ZBOR: ob 6. uri pred Zavarovalnico Triglav v Novi Gorici.

TURA:

• 1.  dan: z avtobusom se bomo z avtoceste Beljak/Villach – Salzburg usmerili na izvoz Gmünd in cesti naprej sledimo po dolini Malte do izhodišča pri koči Gmunderhutte (1187 m). Od tu se bomo povzpeli do koče Kattowitzerhutte (2321 m) kjer bomo prenočili in se pripravili za naslednji dan. Predvideno 4 ure hoje (1234 m višinske razlike).
  • 2. dan: zajtrk in vzpon na Veliki Hafner (3076 m – 2,30 ure hoje, 755 m višinske razlike). Sestop mimo koče Kattowitzerhutte do jezu Kolnbrein, kjer je tudi Sporthotel Maltatal in veliko parkirišče na višini 1933 m, kjer nas bo čakal avtobus. Skupne hoje ta dan bo 7-8 ur.

Sledi povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Tura v večjem delu poteka po lahki označeni planinski poti, le v zadnjem grebenskem delu pod vrhom Hafnerja je krajši del izpostavljen in zavarovan z jeklenicami. Ob prihodu na širok greben opazimo posebnost te gore in sicer številne pokonci postavljene ozke in podolgovate skale, ki jih planinci, ki hodijo tod mimo postavljajo pokonci.

Od udeležencev se pričakuje tudi primerna fizična pripravljenost in navajenost na hojo v visokogorju z možnimi prečkanji snežišč in hojo po zavarovanih planinskih poteh.

OPREMA: oprema za visokogorje, tehnična oprema - čelada (podrobnosti na sestanku)

HRANA: v koči bomo nastanjeni na osnovi polpenziona (večerja in zajtrk), ostala hrana in pijača je iz nahrbtnika.

PRISPEVEK:  predvideni stroški 75,00 € / 35 udeležencev.
Pogoj za udeležbo je plačana članarina (PD ali PZS) za leto 2016. V ceno je vključeno: prevoz z avtobusom, parkirnine, cestnine, nočitev s polpenzionom v koči, zavarovanje, organizacija in vodenje ture.

PRIJAVE: z zbiranjem prijav in vplačilom akontacije v višini 25,00 € pričnemo takoj v času uradnih ur na sedežu PD. Vplačilo akontacije je pogoj za rezervacijo mesta. Prijave se pobirajo do najkasneje 30.7.2016 oz. do zapolnitve mest.

Sestanek z udeleženci bo 18. 8.2016 ob 19 h na sedežu društva. Udeležba na sestanku je za udeležence obvezna!

Vodnika: Hedvika Lesica - 031 478 679, Igor Kleč – 031 629 199.

Lepo vabljeni!

18 Marec, 2024 - 19:08