Društvo

HOCHSTADEL V LIENŠKIH DOLOMITIH

Datum:
nedelja, 4 Julij, 2010

Planinsko društvo Nova Gorica vabi v nedeljo 04. julija na Hochstadel v Lienških Dolomitih  (Avstrija). Pot je delno zahtevna, predviden je  organiziran prevoz, število udeležencev omejeno.

Obvezen sestanek z udeleženci v četrtek, 01. julija ob 18. uri na sedežu društva. Več informacij na spletni strani društva, sedežu društva, ali pri vodniku na tel. 041 964 061 (v večernih urah).

Datum: nedelja, 04. julij 2010
Kraj, ura odhoda: izpred sedeža planinskega društva predvidoma ob 4.30 uri oziroma po dogovoru na sestanku.
Vodja izleta: Miranda Čotar
Predvideno število udeležencev: največ 11
Opis ture: Iz Nove Gorice na italijansko stran in nato po avtocesti  do izvoza Tolmezzo,nato   preko prelaza Passo Monte Croce Carnico v Avstrijo.  Naše izhodišče je blizu mesteca Oberdrauburg  v dravski dolini. Do tu iz Nove Gorice 170  km.
Po predvidevanjih se bomo ( z kombijem oz. mini busom) po makadamski panoramski cesti zapeljali do koče Hochstadelhaus (1780m). Od  koče nas pot najprej popelje mimo planšarij.  Po dobri uri se dvignemo nad travno mejo. Tukaj postane skalnata in tudi nekaj grušča, je pa zelo razgledna. Tako z vrha kot ob poti se nam na eni strani odpira pogled proti Sonnblicku in naprej Velikemu Kleku, na drugi strani pa priti Italijanskim Dolomitom. Na vrhu je velik križ v spomin padlim v I in II svetovni vojni.
Rezervni cilj:ob napovedi neugodnih vremenskih razmer se izlet odpove. Po dogovoru na  sestanku se lahko  izvede izlet na  območje  Karnijskih ali Julijskih Alp.
Zahtevnost: delno zahtevna označena pot. Na vršnem delu Hochstadla je teren mestoma izpostavljen. Pot je primerna za planince z dobro kondicijo.
Predviden čas hoje: cca 6 ur ( z izhodiščem pri koči)
Zahtevana oprema: osebna oprema za visokogorje, dobri čevlji, pohodne palice.
Predvideni stroški: Prispevek planinca z plačano članarino za tekoče leto za prevoz, zavarovanje izleta in vodenje pri polni zasedbi mini busa bo znašal med 30  in 35 €.
Obvezen sestanek z udeleženci bo  v četrtek,01. julija ob 18. uri na sedežu društva. Akontacija 10 € na sestanku. Morebitne dodatne informacije pri vodniku na GSM 041 964 061  v večernih urah po 27. juniju.