Mladinski odsek

Izlet MO na Tinjan

V soboto, 9. maja 2015 nam je bilo vreme naklonjeno in smo lahko izpeljali izlet za otroke na Tinjan, ki je bil predviden že v aprilu. Iz Nove Gorice smo se odpeljali proti Šempasu, kjer smo pobrali še ostale udeležence. Skupaj se je izleta udeležilo 53 otrok in mladih.

Iz Šempasa smo se z dvema avtobusoma odpeljali do vasice Osp, kjer je bil začetek naše poti. Sprehodili smo se skozi vas in vodnica Tina nam je povedala kar nekaj zanimivosti o samem nastanku Osapske stene in njeni priljubljenosti med plezalci. Nato smo se po SPP podali proti našemu cilju Tinjanu (374m). Po nekaj minutah hoje smo imeli že kar težko pričakovano malico. Nato je sledil vzpon, ki je večino časa potekal skozi gozd. Ker je sonce dopoldne že močno pripekalo, smo bili sence zelo veseli. Tik pod vrhom smo imeli daljši postanek. Uživali smo v prečudovitih razgledih na Osapsko steno, Kraški rob in na delček Tržaškega zaliva. Po skupinskem fotografiranju smo se povzpeli na Tinjan in uživali v razgledu na morje. V vasi smo poiskali hišo, na kateri se je nahajal žig SPP. Nato pa smo se po asfaltirani cesti spustili v Spodnje Škofije, kjer sta naju že čakala šoferja in avtobusa. Spust v Škofije je bil naporen zaradi močnega sonca, a je na srečo kar hitro minil.

Nato smo se z avtobusoma odpeljali v Ankaran do zadnje, najnižje točke na SPP. Vodnici sta pobrali dnevnike in v bližnji slaščičarni poiskali še zadnji žig SPP. Nato smo se skozi kamp odpravili na obalo, kjer smo uživali v senčki borovcev, se igrali na igralih, se sprehajali po pomolu in občudovali morje. Sledila je še vožnja domov v vročo Novo Gorico. Nekaj utrinkov iz izleta si lahko ogledate tukaj. Preživeli smo lep skoraj poletni dan na »koncu« Slovenske planinske poti. Pohvaliti moramo vse udeležence pohoda, saj so pridno hodili in ubogali "ta velike". Se vidimo na zadnjem izletu s starši, ki bo v soboto, 6. junija 2015!

Zapisala in objavila: Tina Mavrič