Mladinski odsek

Izlet otrok na zasneženo Križno goro

Vodniki mladinskega odseka društva smo le uspeli izpeljati prvi izlet v tem letu. Toliko časa smo namreč čakali, da nam bo vreme res naklonjeno in da bo zimska idila tista prava. In res je bila 11. februarja. Iz Nove Gorice smo se zjutraj odpravili proti Colu nad Ajdovščino. Iz bližnje vasi Gozd smo potem nadaljevali peš proti Križni gori.

Čez zaledenel in zasnežen gozd smo uživali v mrzlem vremenu. Sicer hudega mraza nismo občutili, saj smo hodili in bili celo pot aktivni. Kdaj tudi preveč in izven poti (ampak je bilo zanimivo). Po dobrih dveh urah hoje smo prišli do spomenika, ki je posvečen primorski himni "Vstajenje Primorske". Tam pa nismo zapeli te himne, ampak rojstnodnevno pesem, ker je ena izmed udeleženk imela prav na ta dan rojstni dan. Po malici in skupinskem slikanju smo se hitro odpravili nazaj v dolino, saj sta nas čakanje in malica nekoliko zmrazila. Po cesti smo se tako vračali nazaj proti Colu, kjer nas je že čakal avtobus.

Na Colu pa je bilo vreme precej drugačno. Niti sledu o snegu, le mokra cesta in drevesa, pogled nazaj proti Križni gori pa je bil še vedno zavidanja vreden. Zimske igre smo zaradi rahlega vetra in mraza pri spomniku žal izpustili, zato smo se tudi v Novo Gorico vrnili eno uro prej. Starši so bili pravočasno obveščeni o prihodu, zato so nas že čakali na postaji.

Če so bili nekateri še v petek zvečer zaskrbljeni glede dežja in bolj "kilavega" vremena, naj vam povemo, da je bil ta naš dan skoraj s soncem obsijan.

Če še vedno ne verjamete, si poglejte v galeriji.

Zapisala: Anja Brus

Program sofinancira Mestna občina Nova Gorica.

18 Marec, 2024 - 19:08