Izlet v Sicilijske gore

petek, 6 Junij, 2014
Lokacija:
Sicilija

Prijavljene za planinski izlet od 6. do 15. junija na vrhove Sicilije, obveščamo, da bo odhod v petek 6. junija ob 9. uri izpred sedeža društva Novi Gorici.

Vodila bosta Rajko Slokar in Jože Sedevčič.

PROGRAM IZLETA V SICILJSKE GORE

od 6. do 15. junija 2014

Petek, 6. junija 2014: Ob 9h odhod z avtobusom izpred društvenega sedeža, ob 18h prihod v pristanišče Civitavecchia. Odhod s trajektom v Palermo. Uporaba stolov za nočitev.

Sobota,7. junija: Ob 8h prihod v Palermo, nakupovanje do 11h,ko se peljemo na Monte Pellegrino (454 m) s pogledom na mesto. Odhod ob 14h. V kamp LOSCOGLIO v kraju Castel di Tusa prispemo ob 15h. Sledi namestitev in kopel v morju. Večerja ob 19h.

Nedelja, 8. junija: Zajtrk ob 7.30, nato ob 8.30 odhod z avtobusom do planote Battaglia, od koder ob 10h uberemo po stezi 2A proti Carbonari (1979 m), najvišjemu vrhu pokrajinskega parka Madonie. Na izhodišče in koče Marini se vrnemo do 15h. 4 do 5 ur hoje. Vrnitev v kamp je ob 17.30, večerja ob 19h.

Ponedeljek, 9. junija: Zajtrk ob 7.30, nato je ob 8.30 odhod z avtobusom do Cefalùja, da se povzpnemo na Rocco Cefalù (268 m, si nato ogledamo mestece ter se po vrnitvi v kamp združimo z morskimi valovi. Večerja ob 19h.

Torek, 10. junija: Po zajtrku je ob 6h odhod z avtobusom prek Enne in skozi Catanio na Etno do koče Sapienza (1881 m) s prihodom do 10h. Od tu z žičnico do koče Montagnola (2600 m). Če bodo razmere dovoljevale, sledi vzpon do koče Torre d'Filosofo (2942 m), nato ob 12.30 1000-metrski spust mimo žičnice do avtobusa z iskanjem Empedoklovega (filozofovega) bronastega sandala. Čiščenje. Odhod ob 15h proti kampu prek Taormine (30 minutni postanek), po državni cesti do Castrarealeja in nato po tirenski avtocesti A20. Prihodu v kamp sledi večerja ob 21h.

Sreda, 11. junija: DAN POČITKA. Zajtrk med 8. in 9. uro, večerja ob 19h.

Četrtek, 12. junija: Po zajtrku je ob 8.30 odhod v pokrajinski park NEBRODI prek Santa Agate do Femine Morte in koče MIRAGLIA. Od tu (1524 m) sledijo številni koraki prek najvišjega vrha Nebrodov z imenom M. Soro (1847 m) do jezer Biviera (1283 m) in Maulazzo, kjer bo po 5 urah hoje čakal avtobus ob 15h. Odhod proti kampu ob 16.30, povratek v kamp ob 18h, večerja ob 19h.

Petek, 13. junija: Po zajtrku je odhod iz kampa ob 8.30. Ogled delčka severovzhodnih Nebrodov in slapa Catafurto (976 m) z vasmi Longi, Galati Mamertino in Galin. 4 ure hoje. Povratek v kamp ob 17.30. Večerja in družabno srečanje ob 19h.

Sobota,14. junija: Zajtrk med 7.30 in 8.30. Prosto do 13h. Odhod v Palermo ob 14h, ogled mesta do 18h, ko mora biti avtobus v pristanišču. Ob 20h je odhod trajekta.

Nedelja,15. junija: Po krajšem previdnem ogledu Napolija je odhod z avtobusom od dogovorjenega mesta ob 10h. Potrebni postanki. Obsoška domačija: okrog 20h.

OPREMA: Planinska: nahrbtnik, topla vetrovka, planinski čevlji, planinske hlače, spodnje perilo, pokrivalo, palice, zdr. knjižica za tujino, osebna izkaznica ali potni list, napitki in hrana za obroke, ki niso zajeti v programu, potrebna zdravila in maziva. Obmorska: primerno obuvalo, kopalke, velika brisača, ležalna podloga, svetilka; ter primerno opremljena in spravljena denarnica.

16 April, 2024 - 12:00
15 April, 2024 - 08:58