Društvo

nedelja, 22 April, 2012
Lokacija:
Križ

V nedeljo, 22.4. vas vabimo na  zahtevno snežno turo na Križ v Julijskih Alpah. Potrebna je dobra telesna pripravljenost, ustrezna psihična stabilnost in poznavanje gibanja v zahtevnem kopnem in snežnem svetu. Potrebna oprema: čelada, pas, samovarovalni komplet, cepin, dereze, krplje, pohodne palice. Sestanke z udeleženci bo v četrtek, 19.4. ob 18.30 na sedežu društva, kjer se plača prispevek 3 EUR. Prehrana iz nahrbtnika, predviden je lasten prevoz. Vodil bo Stanislav Jablanšček (031883169).

Več podrobnosti o izletu:

Odhod: 05.00 uri izpred bencinske črpalke v Solkanu (lasten prevoz)

Prihod: ob 18.00 uri.

Predvideno št. udeležencev:  8

Opis ture: Iz Solkanu se zapeljemo v dolino Trente in v Zadnjico do izhodišča za Pogačnikov dom. 2 varianti:  Zadnjica - Pogačnikov dom 3:45, Pogačnikov dom - Križ 1:45 ali Zadnjica - Pogačnikov dom 3:45, Pogačnikov dom - Križ 1:30.

Lepo vabljeni!