Splošno

Mobilni telefon v gorah lahko reši življenje

V soboto, 11. 2.  je bil mednarodni dan skupne evropske številke za klic v sili 112, na katero je mogoče poklicati na pomoč v vseh 27 državah članicah Evropske unije in tudi v večini drugih evropskih držav - na Hrvaškem, v Makedoniji, na Kosovu in nekaterih območjih Rusije. Letos mineva 22 let, odkar je leta 1991 ministrski svet Evropske zveze odločil, da bo enotna evropska številka za klic v sili 112, in pozval države članice, da jo uvedejo poleg nacionalnih številk za klic v sili. Slovenija je številko 112 uvedla za Švedsko, kot druga država v Evropi že leta 1997.

Na strani PZS si lahko preberete nekaj napotkov, ki bodo lahko kdaj pomagali pri pri težavah v gorah in na planinskih poteh. Bolje imeti informacije in jih nikoli ne potrebovati kot v težavah biti brez njih. Varen teden želimo!

16 April, 2024 - 12:00
15 April, 2024 - 08:58