Monte Paularo in Monte Dimon

sobota, 13 September, 2014
Lokacija:
Monte Paularo in Monte Dimon

V soboto, 13. septembra vas vabimo  na Monte Paularo in Monte Dimon, 2043m v Italiji. Nezahtevne hoje je 6 do 7 ur. Potrebna je osebna oprema za visokogorje, dobri čevlji, pohodne palice, gamaše, ustrezna zaščita pred soncem oziroma dežjem. Hrana in pijača
iz nahrbtnika. Predvideni stroški 25 € na udeleženca. Prijave z vplačilom akontacije 15 € zbirajo na sedežu PD. Sestanek z udeleženci bo v torek, 9.9. ob 19. uri na sedežu društva. Vodila bosta Hedvika Lesica in Metod Ličen.

Podrobnejši opis:

Monte Paularo (2043m) in Monte Dimon ( 2043m) travnata smučarska vrhova nad Paluzzo, Karnijske Alpe – Italija
Kraj, ura odhoda: izpred Zavarovalnice Triglav predvidoma ob 5.30 uri oziroma po dogovoru na sestanku.
Vodja izleta : Hedvika Lesica, Metod Ličen
Opis ture: iz Nove Gorice po avtocesti do izvoza Carnia, mimo Tolmezza in Paluzze do
vasice Ligosullo oziroma do izhodišča pri gradu Valdaier. Od tu po označeni poti štev. 404 obkrožimo še Monte Neddis, sestopimo na križišče poti štev. 404 in 456 ter v slabe pol ure dosežemo vrh Dimona. Sestopimo proti planini z jezercem na višini 1852 m in se še enkrat povzpnemo, tokrat na Monte Paularo z enako nadmorsko višino kot Dimon. Povratek – sestop po poti 404 do rif.Casere Pramosio ( pod Creto di Timav na 1521m), nato po poti 402 do Timau.

Če bo čas dopuščal bo možnost ogleda muzeja iz 1. svetovne vojne v Timau.
Ob napovedi izrazito deževnega vremena se izlet preloži ali odpove.

Zahtevnost: pot tehnično ni zahtevna, teren ni izpostavljen.
Predvideni časi hoje : grad Valdaier – Dimon = 2 uri, Dimon – Paularo = 1.30,  Paularo – Casera Pramosio = 2.30.  Skupaj= 6 do 7 ur
Zahtevana oprema: osebna oprema za visokogorje, dobri čevlji, pohodne palice, gamaše, ustrezna zaščita pred soncem oziroma dežjem
Hrana in pijača iz nahrbtnika.
Predvideni stroški: Prispevek planinca s plačano članarino za tekoče leto za avtobusni
prevoz, zavarovanje izleta in vodenje pri polni zasedbi avtobusa znaša 25 €.

Obvezen sestanek z udeleženci bo v torek, 9.9.2014 ob 19 uri na sedežu društva. Akontacija 15 € na sestanku. Prijave sprejemamo na sedežu društva.

18 Marec, 2024 - 19:08