Po vrhovih nad dolino Krme 18. 7. 2015

Pod vodstvom našega vodnika Simona Gorjupa smo se skupina 18 planincev - 15 iz PD Nova Gorica in 3 iz PD Tolmin odpravili z vlakom do Bleda. Tam nas je kombi peljal do Rudnega polja. Od tam nas je markirana pot peljala čez smučišče in skozi travnato dolinico, kjer je bil nekoč studenec Zlata voda, do grebena, kjer se odpre obširen razgled proti jugu. Kar hitro smo dosegli vrh Viševnika, ki ponuja lep pogled v osrednji del Julijskih Alp s Triglavom. Sestopili smo do Srenjskega prevala pod Malim Draškim vrhom, nadaljevali proti Debelemu vrhu in dalje do Mrežce in Lipanskega vrha. Z Lipanskega vrha smo sestopili do koče na Lipanci, kjer smo imeli daljši postanek. Čakal nas je le še sestop do kombija na planini Javornik. Ta nas je peljal do Bleda in ob 19. uri smo se, kljub vročini obogateni s prelepimi vtisi naših gora, vrnili v Novo Gorico.

Nekaj foto utrinkov si lahko ogledate tukaj.

Tekst in foto: Rada Škarabot Bric

Objavila: Tina Mavrič