Društvo

POHOD PO KRAŠKI GMAJNI

Datum:
nedelja, 11 Marec, 2007

Leto je naokoli in ponovno vas vabimo na tradicionalni pohod po kraški gmajni, v organizaciji Planinske skupine Trstelj. Pohod je primeren za vsakogar. Zbirno mesto v Lipi na Krasu pri stari šoli ob 9. uri. Zmerne hoje za od 3 do 4 ure. Po končanem pohodu družabno srečanje. Dodatne informacije na tel. 041 -507 -755 – Bojan Pohod se začne v Lipi, pri stari šoli ob 9.uri, mali vasici pod hribom Trstelj. Pot se nadaljuje po stari vojaški poti mimo spomenika 1.svetovne vojne, mimo vasi Šibelje proti Škrbini. Od tam se povzpne na hrib Sv. Katarina, kjer stoji še obzidje cerkve. Nato se pot spusti proti prelazu Železna vrata, ki povezujejo Kras z Vipavsko dolino. Od tam se dvigne na Trstelj, ki je tudi cilj pohoda. Hoje je za 3 do 4.ure. Po končanem pohodu bo družabno srečanje.

16 April, 2024 - 12:00
15 April, 2024 - 08:58