Splošno

Pohod spomina 1918-2017 in odprtost koč

Planinsko društvo Nova Gorica kot soorganizator vabi v soboto, 11. novembra 2017 na 18. spominski pohod v počastitev padlih in umrlih vojakov ter konca I. svetovne vojne v slovenskih gorah na Soški fronti "KRN - POHOD SPOMINA 1918 - 2017". Letošnji pohod je posvečen 100-letnici bitke pri Kobaridu ter konca Soške fronte.

Slovesnost se bo pričela ob 13. uri na obali Krnskega jezera. Slavnostna govornica na prireditvi bo ga. Andreja Katič, ministrica za obrambo RS. V kulturnem programu bodo nastopili pevci z Bovške, recitator in harmonikaš. Po prireditvi bo krajša slovesnost še pri "madžarskem križu" na planini Duplje. Zvečer bo v Planinskem domu pri Krnskih jezerih planinsko srečanje in nočni pohod k jezeru.

Sporočamo, da bosta Dom dr. Klementa Juga v Lepeni in Planinski dom pri Krnskih jezerih odprta od petka, 10. 11. 2017 do nedelje, 12. 11. 2017.

V soboto, 11. 11. 2017 bosta za Planinsko društvo Nova Gorica udeležence spremljala vodnika Toni Gleščič in Jure Gregorčič. Prijave za organiziran prevoz zbiramo na sedežu društva do četrtka, 9. novembra. Oprema glede na vremenske razmere. Akontacija 10€.

Lepo vabljeni!

16 April, 2024 - 12:00