Poslovno poročilo za leto 2008

Poročilo mladinskega odseka za leto 2008

Mladinski odsek je konec leta 2008 sestavljajo 12 aktivnih članov, od tega je registriranih 10 vodnikov. Glavne aktivnosti Mladinskega odseka (MO) so se nanašale predvsem na organizacijo planinskih aktivnosti za otroke in mladino. V vrtcih se je izvajala Akcija Ciciban planinec, v osnovnih šolah pa Akcija Mladi planinec. Mladinski odsek je bil s pomočjo mentorjev aktiven na desetih šolah in sicer na OŠ v Šempetru in v Vrtojbi, na OŠ Šempas, na OŠ Dornberk, na OŠ Čepovan, na OŠ Miren-Kostanjevica, na OŠ Solkan, na OŠ Bilje in OŠ Miren ter na OŠ Branik. Izvedli smo 9 izletov za osnovnošolce in sicer na Poldanovec, Kobariški stol, Krim, Spomladansko srečanje na Šebreljah, izlet s starši v Blejski vintgar, Sleme, Jesensko srečanje po soški poti, Snežnik in Miklavževanje v Tamarju. Izlet k Vodnikovem domu smo odpovedali zaradi slabega vremena. Mesečnih izletov se je povprečno udeležilo 40 otrok. Med letom smo različnim šolam nudili svoje strokovno znanje in pomoč pri vodenju. Dve vodnici sta peljali dijake Splošne gimnazije Nova Gorica na Sleme. Letos je bila orientacijska dejavnost odseka malce pahnjena na stranski tir. Udeležili se nismo nobenega izmed razpisanih planinskih orientacijskih tekmovanj v Severno primorski ligi in v aprilu smo odpovedali orientacijsko tekmovanje v okolici Branika, ker je bilo premajhni število prijavljenih ekip. Nismo pa se udeležili državnega tekmovanja SPOT. V poletnem času od 19. do 26. julija smo organiziral planinski tabor, ki je potekal v Kamniški Bistrici. Tabora se je udeležilo 30 otrok in mladih. V okviru tabora smo izpeljali 2 enodnevne ture ter dvodnevno turo na Korošico. Poleg tega so mladi v taboru spoznavali dolino Kamniške Bistrice in okolico, se udejstvovali v številnih športnih aktivnostih in spoznavali teme iz planinske šole. Tabor je bil uspešno izpeljan tako organizacijsko, vsebinsko kot tudi finančno. Tudi letos smo se udeležili izobraževanj in izpopolnjevanj. Ena vodnica se je udeležila izobraževanja za B kategorijo, ena aktivna članica pa seminarja za Mladinskega voditelja, nekaj vodnikov se je udeležilo letnega izpopolnjevanja za vodnike. Člani odseka so sodelovali pri številnih aktivnostih društva (organiziranje predavanj, izdelava brošure,…). Uspešno delujemo in sodelujemo tudi z društvi znotraj MDO Posočja. Prijavili smo se na razpise MONG, občine Šempeter -Vrtojba in MK PZS ter si iz razpisov pridobili 5814,68€ sredstev. V odseku se pozna pomanjkanje kadra, zato je bil program odseka v primerjavi s prejšnjimi leti kar malce okrnjen. Število članov in udeležencev na izletih je zadovoljivo. Tudi letos ni bilo ne na izletih kot tudi ne v taboru nobenih resnih poškodb. Tako iz vsebinskega kot tudi iz ostalih vidikov je v odseku še veliko neizkoriščenega potenciala.

16 April, 2024 - 12:00
15 April, 2024 - 08:58