S kolesom do Mosta na Soči

Datum:
nedelja, 18 September, 2016

.

V nedeljo, 18. septembra, organiziramo krožno zahtevno kolesarsko turo iz Solkana po kolesarski poti (desni breg Soče) do Plavi in Kanala (22km). V Kanalu po levem bregu Soče skozi Avče ter Log do Mosta na Soči (13km). Nadaljevanje z vzponom na Vrata (10km) in po Čepovanski dolini v Grgar in Solkan (23). Tura zahteva dobro telesno pripravljenost. Predviden čas 8 ur.

Potrebna oprema: brezhibno kolo, čelada, LUČKE, rokavice, očala, motoristična prva pomoč, rezervna zračnica. Start ob 8.uri v Solkanu pri črpalki.

Vodil bo Stanislav Jablanšček. Več informacij na:  stanislav.jablanscek@guest.arnes.si ali 031 883 169.

NAČRT IZLETA, TURE

Izlet, tura: OB SOČI do Mosta na Soči (MTB tura)

• Datum odhoda:  Nedelja 18. september 2016.   Ura odhoda:8:00 h.   Ura prihoda:. /
  • Kraj odhoda: bencinska v Solkanu (Š: 45°58'3.49", V: 13°38'30.10")
  • Predvideno št. udeležencev:  5 do 7.
  • Vodnik: Stanislav JABLANŠČEK,
  • Sestanek: ga ne bo

Opis ture: Solkan-Plave-Kanal-Avče-Most na Soči-Vrata-Čepovan-Grgar-Sokan
Start: Iz Solkana po kolesarski poti (desni breg Soče) gremo do Plav in Kanala (22km). V Kanalu preidemo na levi breg Soče in skozi Avče ter Log pridemo na Most na Soči (13km), kjer bo daljša pavza.
Vzpon
: Iz Mosta na Soči, kjer zapustimo dolino Soče nas čaka vzpon na Vrata in pogled na dolino Idrijce (10km).
Spust:Z Vrat pa čudoviti spust skozi Čepovansko dolino v Grgar ter še zadnji vzpon na Prevalo in spust v Solkan (23km).
Predviden čas kolesarjenja: 6-7 ur (celotna do 8 ur)
Oprema: brezhibno kolo (priporočam MTB z vzmetenje na sprednjih vilicah), čelada, LUČKE, rokavice, očala, motoristična prva pomoč, rezervna zračnicaitd
Prehrana: Iz nahrbtnika.

Potrebna telesna in psih. pripravljenost udeležencev:Zahtevna kolesarska turaz dobro telesno pripravljenostjo. Potrebne izkušnje udeležencev - vožnja s kolesom po neasfaltiranih cestah in poteh.

Obvezni dokumenti:

• veljavna planinska izkaznica (plačana članarina PZS)
  • osebni dokument
  • zdravstvena izkaznica

Druge zahteve:

Obvezna je uporaba čelade (tudi na vzponu). Prav tako je potrebno brezhibno gorsko kolo s širokimi in dobro profiliranimi gumami (zaradi specifičnega terena vožnja z gladkimi gumami ni mogoča). Vsak udeleženec vozi na lastno odgovornost in mora sam poskrbeti za ustrezno nezgodno zavarovanje.

OPOZORILO: S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS.
Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev  ter upoštevati navodila in odločitve vodnika

PRIDRŽUJEMO SI PRAVICO DO SPREMEMBE TURE.

16 April, 2024 - 12:00
15 April, 2024 - 08:58