Srečanje vodnikov MDO Posočja

Letošnje srečanje vodnikov MDO Posočja sta organizirali Planinsko društvo Brda in Planinsko društvo Valentin Stanič Kanal. Potekalo je v soboto, 18. 10. 2014. Zborno mesto srečanja je bilo na Kambreškem ob 8. uri.

Udeležili so se ga vodniki iz Planinskih društev Nova Gorica, Brda, Kanal, Ajdovščina, Cerkno, Idrija, Podbrdo, Tolmin, Kobarid in Planinske družine Benečija. Skupaj 31 vodnikov. Zbora in pohoda se je udeležil tudi predsednik MDO Posočja Gregor Rupnik. Organizatorja sta v veteranskem domu pripravila pogostitev. Sledil je ogled zbirke v Lukčevi hiši, kjer je skrbnica ga. Jožica Strgar predstavila zbirko in opisala njen pomen. Z avtomobili smo se odpeljali do Planinskega doma pod Ježo. Sledil je pohod na Ježo, na Grad do kote 1114 ter nato povratek v Planinski dom pod Ježo. Pohod sta vodila Katja Žagar in Joško Kodermac. Zgodovinske zanimivosti iz prve svetovne vojne je na Gradu predstavil g. Milan Hvalica.

Po kosilu je bil uradni del zbora. Uradnega dela zbora je udeležil tudi načelnik vodniške komisije PZS Franci Gričar. Načelnica vodnikov MDO Posočja Lidija Vončina je pozdravila vse prisotne in organizatorja srečanja. Letos je v MDO Posočje 82 kategoriziranih vodnikov. Nekaj fotografij s srečanja si lahko ogledate tukaj.

Zapisala: Lidija Vončina

Objavila: Tina Mavrič