Alpinistični odsek

Tabor v avstrijskem Wilder Kaiserju

Od 11. 08. do 15. 08. je potekal tabor v avstrijskem Wilder Kaiserju. Na taboru nas je bilo 8 članov našega odseka (Metka, Bogdan, Monika, Drejc, Harij, Nataša, Tomo in jaz) ter pridružen član AAO Peter Juvan. Spali smo v koči Stripsenjochhute (1 h hoje od parkirnega), ki je bolj hotel kot koča, glede na to, da imajo bolj hotelske urnike kar se obrokov tiče :). Avstrijci so pač strogi in če prideš s plezanja po 19.30 ne dobiš niti kosa kruha! "Nein, nein, küche geschlossen! "  za kazen bejž spat lačen v lager!  :). Drugače pa je koča dobro izhodišče za okoliške stene Totenkirchla, Fleishbanka in Predigtstuhla. Skala je odlična in smeri fantastične!  Smeri so različno opremljene, največkrat delno navrtane, lahko pa naletimo tudi na popolnoma nenaverane dele. Plezalo se je smeri težavnosti od 3 do 8, čeprav bi z lahkoto dodal še kakšen + , če jih primerjamo z ocenami pri nas. Glede na to, da so vodnički v nemščini, smo imeli nekaj težav z orientacijo, razumevanjem opisov in seznamov potrebne opreme za v steno, a smo na srečo imeli Petra za prevajalca. Spali smo v lagerju - na skupnih ležiščih skupaj s hordami otrok, ki jim je bila največja zabava ugotavljanje kaj mi "čehi" spet kuhamo za večerjo. :) Čeprav področje slovi po bolj kislem vremenu, smo imeli srečo - sonce vse dni! Skratka, super je blo! Lahko rečem, da je en tistih krajev kamor bi se z veseljem še vrnila!

Slike si lahko pogledate v fotogaleriji.

Zapisala: Maja Gregorič

18 Marec, 2024 - 19:08