Tirolska – WILDER KAISER – Zaradi slabe vremenske napovedi izlet odpade in bo prenešen v naslednje leto.

Datum:
sobota, 25 Avgust, 2018

Tirolska – WILDER KAISER – Dežela gorskega zdravnika -25. in 26. 08. 2018

V naročju med mogočnim gorskim masivom Wilder Kaiser in nežnim travnatim hribovjem severnih Kitzbühelskih Alp leži regija Wilder Kaiser, nam bolj znana kot dežela gorskega zdravnika iz istoimenske filmske nanizanke. Sestavljajo jo štiri vasice: Going, Ellmau, Scheffau in Söll. Ključna snemalna prizorišča so Gruberjeva domačija na nadmorski višini 1200 metrov nad vasico Söll, vaški trg s Susannino gostilno v kraju Going in ordinacija dr. Martina Gruberja v Ellmauu.

Mogočni Krimmlski slapovi, ki z vso močjo bobnijo čez skalno pogorje v gozdnato dolino reke Salzach, so eni izmed najlepših v alpskem svetu. Slapovi so med največjimi v Evropi in peti največji na svetu. Skupna višina padajočih voda je 380 m in pada v globino v treh slapovih po 120, 100 in 120 m.

Sobota, 25. avgust

Odhod avtobusa iz Nove Gorice v zgodnjih jutranjih urah, s postankom pri stari vratarnici Letrike, ter vožnja prosti Avstriji. Dopoldanski postanek v vasici Krimml in ogled Krimmlskih slapov. Vožnjo nadaljujemo v dolino Wilder Kaiser, kjer si bomo ogledali ključne točke lokacij snemanja gorskega zdravnika. V popoldanskih urah sledi še vožnja do bližnjega planinskega gostišča Wochenbrunner Alm (1085 m - možnost nakupa spominkov in daril), ter enourna peš hoja do Gaudeamushutte (1263 m). Večerja in nočitev.

Nedelja, 26. avgust

Zajtrk. Sledi vzpon do Gruttenhutte (1620 m),kar je najvišja točka izleta. (možnost po lahki ali zahtevni zavarovani poti – 2 uri). Sledil bo še najlepši in najdaljši del poti. Hoja po »panoramski« stezi pod vršaci Wilder Kaiserja do jezera Hintersteiner See (5 ur) oziroma glede na čas in vremenske razmere do vasice Scheffau. Sledi še tradicionalni »piknik« dobrot iz busa, ter vožnja proti domu. V kolikor nam bo čas dopuščal, se bomo ustavili še »na popoldanski kavici« v bližnjem mondenem zimsko športnem centru Kitzbuhel. Predviden prihod v Novo Gorico v poznih večernih urah.

Prispevek za izlet je 90 eur in vključuje: avtobusni prevoz, polpenzion v planinskem domu, vstopnino za ogled slapov, zavarovanje, piknik, ter organizacijo in vodenje izleta.

Oprema: primerna letnemu času... pohodne palice, zaščita proti soncu in vetru... Kdor bi se želel povzpeti po »Jubilejni » zavarovani poti pa še čelado in samovarovalni komplet.

Hrana: polpenzion (večerja, zajtrk) v koči, ostalo iz nahrbtnika ali v kočah ob poti.

Prijave z obveznim vplačilom akontacije (30 eur) sprejemamo na sedežu društva do vključno 1. julija oziroma do zasedbe prostih mest. V primeru napovedi slabega vremena izlet odpade. Izlet je organiziran v sodelovanju s ŠD MAHLE-Letrika zato je število udeležencev omejeno. Dodatne informacije na gsm 051 814 912 ( Darko).

18 Marec, 2024 - 19:08