Mladinski odsek

37. MLADINSKI PLANINSKI TABOR »pod Krnom 2012«

Že 37. leto zapored je mladinski odsek PD Nova Gorica organiziral planinski tabor. Tokrat smo pobliže spoznali okolico »našega Krna«, ki ima tudi svoje mesto v samem grbu našega planinskega društva. Taborjenje, ki je potekalo od 7. do 14. julija, se je udeležilo 28 planincev. Starost mladih planincev je bila zelo raznolika, saj so bili z nami od prvega razreda pa do prvega letnika srednje šole.

Skupaj smo se že naslednji dan po prihodu v tabor odpravili na Mrzli vrh, ki smo ga tudi vsi brez težav osvojili. Probleme nam je povzročalo le vreme, ki nam je onemogočilo vzpon na najbolj želeni vrh - Krn. Kljub temu pa smo osvojili še dva vrhova, starejši so dosegli Rdeči rob, mlajši pa Planico.

Dnevi, ko nismo imeli izletov in smo jih preživeli v taboru, niso bili niti malo dolgočasni. Izdelovali smo svečnike, z akrilnimi barvami porisali kamne, v dežju se z vsem veseljem učili novih družabnih iger, najbolj priljubljen Risk, vendar tudi na stare igre, kot so Človek ne jezi se, dama, šah… nismo pozabili. Kadar je posijalo sonce, smo ga seveda hitro izkoristili. Igrali smo nogomet, odbojko, priredili planinske igre brez meja, ki pa so se še pred koncem spremenile v špricanje in frišanje z vodo. Toploto pa smo hladili tudi s sladoledom in kopanjem v Soči. Čeprav so to počitnice, smo se v planinski šoli naučili marsikaj novega in to znanje tudi dokazali na preverjanju znanja in na orientacijskem pohodu. Obiskali smo tudi bližnji Kobarid, kjer je poznana mlekarna Planika. Ogledali smo si izdelavo sira in masla, slednje pa smo tudi sami poizkušali narediti. Seveda nam je uspelo. Zadnji večer smo zaključili z večerjo pri ognju, nagrajevanjem in seveda s tradicionalnimi planinskimi
porokami.

Teden pod Krnom je hitro minil in že je bila tu sobota, ko so prišli starši. Dobili smo rdeče majčke za spomin na doživeti teden, se poslovili od novih prijateljev in še zadnjič zapeli planinsko himno ter spustili zastavo.

Ob tej priložnosti bi se vodniki radi zahavalili vsem donatorjem, ki so nam pomagali: Ljubljanske mlekarne d.d., Bolton Adriatic d.o.o, Mercatorju d.d., Eurospin, Bimed d.o.o. in Mlinotest d.d.. Program je sofinanciran s strani Fundacije za financiranje športnih organizacij v RS in Mestne občine Nova Gorica.

Fotografije si lahko ogledate v galeriji

Anja Brus

18 Marec, 2024 - 19:08