Društvo

65. občni zbor društva 28. 03. 2014

V petek, 28. marca 2014 je v prostorih gledališke dvorane v Novi Gorici potekal 65. občni zbor društva, ki se je pričel ob 18.30 s kulturnim programom. Nastopali so: pevski zbor »Oktet Sotočje« iz Sela, ki ga vodi ga. Ana Knez. Sledil je nastop mažoretk iz Solkana, ki delujejo pod okriljem Kulturno športnega kluba 65 Solkan. Spremljali so jih trije harmonikarji. Vsi so učenci OŠ Solkan in Grgar. Za zabavni nastop in smeh je poskrbela ga. Erna Stantič iz Komna v vlogi gasilca Pepita s Krasa. Program se je zaključil z nastopom okteta. Prisotni planinci so bili zelo zadovoljni s programom.

Predsednica društva Slava Katerina Murovec je uradno otvorila občni zbor s pozdravom namenjenim vsem prisotnim in predstavnikom iz sosednjih društev. Nato je predlagala delovno predsedstvo. Za delovno predsednico je bila predlagana Lidija Vončina, za člana Sonja Piršič in Zoran Trojer. Za verifikacijsko komisijo so bile imenovane Vida Povšič, Nevenka Bremec in Zvonka Saksida, za zapisnikarja Tina Vodopivec, za overovatelja zapisnika pa Nada Pisk in Angel Keber. Prisotni člani zbora so predloge enoglasno potrdili.

Predsednica društva je na kratko predstavila delo društva v preteklem letu. Sledila so poročila in plani posameznih odsekov, ki so jih predstavili načelniki. Prisotni so ves čas spremljali fotografije iz dejavnosti posameznega odseka. Delovna predsednica je pozvala prisotne k razpravi na poročila in plane. Na razpravo se je javil član Karlo Skrt, ki je predsednici prinesel palico iz cvetja in se ji v imenu članov zahvalil za uspešno vodenje društva. Sledili so pozdravi gostov: predsednik MDO Posočja gospoda Gregor Rupnik, predstavnikov iz društev SPD Gorica, PD Ajdovščina, PD Podbrdo, PD Tolmin, PD Brda, OPD Koper in nekdanje mentorice OŠ Šempas Nevenke Bremec. Predsednica društva se je vsem zahvalila za izrečene želje in pohvale. Povedala je, da je tako delo rezultat truda in dela vseh načelnikov odsekov, podpredsednikov, članov in prostovoljcev. Povedala je tudi, da upa, da bi vsi še naprej ostali zvesti člani društva in planinci. Prisotne je povabila na praznovanje 30-letnice Planinskega doma pri Krnskih jezerih, ki bo 19. julija pri Krnskih jezerih.

Sledile so nadomestne in dopolnilne volitve organov društva. Izvoljenih je bilo 7 novih članov upravnega odbora in 1 nov član nadzornega odbora. Nato je Sonja Piršič predstavila nova pravila društva, ki so bila soglasno sprejeta.

Podeljena so bila tudi društvena in ostala priznanja. Priznanje za izdelavo in urejanje spletne strani Primorske stene, ki dokumentira zgodovino alpinizma v primorskih koncih, je prejel Peter Podgornik, ki se je opravičil. Priznanje za koordinacijo organizacije proslave ob 60. obletnici doma v Lepeni je prejela Urška Modrijan, ki se je prav tako opravičila. Priznanje za delo v gospodarskem odseku je prejel Cvetko Dominko, ki je bil odsoten. Priznanje za dolgoletno zvestobo društvu sta prejela Aleksandra Žorž, ki je bila odsotna, in Dušan Rijavec. Bronaste znake so prejeli: Pavle Ferjančič - za dolgoletno sodelovanje pri izvedbi alpinistične šole, Damjan Loverčič - za vzdrževanje in opremljanje starih in novih plezališč, Tomaž Cingerle - za uspešno vodenje alpinističnega odseka in spodbujanje športnega plezanja med otroci, Zoran Breščak in Dušan Bitežnik - za pomoč v prostovoljnih delovnih akcijah društva, Boštjan Faganel in Silvestra Gleščič za večletno sodelovanje in pomoč pri pohodih po Vitovski krožni poti. Srebrni znak sta prejela: Darko Božič in Tomaž Barbič za delo v vodniškem odseku.

Naslednja priznanja je podelila načelnica VIO Lidija Vončina. Priznanja Vodniške komisije pri PZS za aktivne vodnike in sicer priznanje za 5- letno delo sta prejela Hedvika Lesica in Metod Ličen. Znaka za prehojeno slovensko planinsko pot in razširjeno slovensko pot je prejela Sočenka Pavlin, ki je bila odsotna.

Zbor se je zaključil z družabnim srečanjem.

Utrinke z občenga zbora si lahko ogledate tukaj.

Pripravila: Tina Vodopivec

16 April, 2024 - 12:00