Splošno

73. letnica ustanovitve našega društva

Pred 73. leti na včerajšnji dan (10. 4. 1949) je bil ustanovni občni zbor Planinskega društva Nova Gorica. Sklican je bil na Osnovni šoli v Solkanu. Za predsednika je bil izvoljen Kazimir Škarabot. Člani upravnega odbora pa so bili: dr. Franc Marušič, Vladko Poberaj, Karlo Vončina, Marica Bašin, Cveto Nemec, Marta Komavec, Valerij Bratina in Alojz Krajnik. Člani nadzornega odbora pa Alfred Hvala, Bogdan Tusulin in prof. Viktor Baiden.

Novoustanovljeno društvo je štelo že nad sto članov. Sprejeta so bila osnovna pravila delovanja ter osnovni sklep, da je treba skrbeti za povečanje članstva, organizirati izlete v gore ter urediti izletniško točko na Trstelju.

Vodila, ki se jih poskuša držati še danes. S to razliko, da se je dejavnost društva razširila na številne odseke in postojanke.

Vir: zbornik: 35 let Planinskega društva Nova Gorica in arhiv PD.

20 September, 2022 - 16:59
13 September, 2022 - 15:41