Mladinski odsek

Finalni del

Razvrstitve ekip po pisnem delu tekmovanja.

Ekipe so v finalnem delu pred polno dvorano odgovarjale na 12 vprašanj: 6 lažjih in 6 težjih. Za vsako vprašanje so imeli 30 sekund časa. Popoln odgovor se je točkoval z 2 točkami, pravilen - toda nepopoln - z 1 točko. Napačen pa z 0 točkami. Vsaka ekipa je imela možnost enkrat vložiti PLANINČKA, kar jim je podvojilo število točk, pri odgovoru. V tabeli je PLANINČEK označen z rumeno barvo. Odgovor je bilo potrebno napisati na list. Po preteku časa, so vse ekipe list pokazale komisiji. Ta je ocenila odgovore in svoje odločitve tudi strokovno utemeljila.

Takšen je bil razplet po zaključku vprašanj finalnega dela. Slavila je ekipa GRS - GREMO RAJE SPAT.

Vprašanje Skupaj
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
GRS - GREMO RAJE SPAT 0 2 2 0 0 0 2 2 2 4 0 2 16
MRAVLJE 0 2 0 0 0 1 2 2 2 4 0 0 13
MARKACIJE 0 0 2 0 0 2 4 2 2 0 1 0 13
MENINA 0 2 1 0 0 0 2 2 1 0 0 2 10
JAVORNIK 0 1 2 0 0 0 2 2 2 0 0 0 9
SVIZCI 0 1 0 0 0 0 2 2 1 2 0 0 8
KROKARJI 2 1 0 0 0 0 2 2 0 0 1 0 8
ZNUCENI GOJZERJI 0 2 0 0 0 0 2 2 0 2 0 0 8

MRAVLJE in MARKACIJE so se z dodatnimi nalogami pomerili za 2. mesto. Vozlanje vseh mogočih vozlov ni rešilo dileme. Potrebna so bila dodatna vprašanja. Prva je zgrešila ekipa Markacije. 2. mesto so zasedli domačini - MRAVLJE.

Nekaj nejasnosti je bilo še okrog 6., 7. in 8. mesta. Razvrščanje je bilo potrebno, ker so bile nagrade različne. Ekipe so se pomerile v hitrostnem vozlanju VPLETENE OSMICE. Najhitrejša je bila ekipa SVIZCI (6. mesto), sledili so KROKARJI (7.mesto), njim pa ZNUCENI GOJZERJI (8.mesto).