Login

Utrinki iz izletov in taborov mladinskega odseka

Izlet na Blegoš (1562 m) - 28.10.2006

V soboto, 28.10. 2006, smo se mladi planinci PD Nova Gorica odpravili na drugi jesenski izlet. Izbrali smo Blegoš, najvišji vrh Škofjeloškega hribovja. Iz Nove Gorice smo se v polnem avtobusu odpravili še v trdi temi, a so nas kmalu »prebudili« prvi sončni žarki, ki so obetali lep dan. Dolga in vijugasta pot po Soški dolini in dolini reke Idrijce je nekaterim, sicer pogumnim planinčkom, »namučila« želodčke. Drugače ne bi niti vedeli, koliko okljuk imata obe reki. Sonce je že pokukalo v doline in obsijalo strma pobočja, ko smo prispeli do smučišča nad Cerknem, kjer se je začela naša pešpot. Da ne bi prehitro omagali, smo si med potjo v čudežnem studenčku natočili mrzle in bistre vode. Po dobrih dveh urah strumne hoje smo prispeli na čudovito planino, kjer stoji lepo obnovljena Koča na Blegošu. Pri koči smo pomalicali in si nabrali novih moči za vzpon na sam vrh Blegoša, od koder se v jasnem vremenu vidi daleč naokoli. Celo do Triglava.

Na vrhu smo zapeli in napravili »eno gasilsko«. Pred sestopom v dolino, nas je vodnica Jasna »pogrela« z zabavno igrico Atomčki. Veseli in prijetno utrujeni smo se odpravili proti domu. Dobre volje smo imeli toliko, da smo jo podarili Blegošu in še do doma je bila v naši družbi. Vijugasta pot nam tokrat ni povzročala nobenih težav. Še en dokaz več, da gibanje na svežem zraku krepi telo in duha.

Neža Mahorčič, vodja izleta

 

Nekaj fotografij.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

16 April, 2024 - 12:00
15 April, 2024 - 08:58
25 Marec, 2024 - 10:55