Miklavževanje Krasji vrh

V nedeljo, 8. decembra 2013 se je vodniško izletniški odsek Planinskega društva Nova Gorica za zaključek planinskega leta udeležil tradicionalnega že 15. pohoda na Krasji vrh, ki se je zaključil s prihodom Miklavža. Pohoda se je udeležilo 23 planincev članov društva in ŠD Letrika. Z avtobusom smo se odpeljali do vasi Drežniške Ravne nato peš nadaljevali po cesti do korita, ki je bilo naše izhodišče. Pot je nadalje vodila po gozdu, nad 1000 m višine smo prišli v sneg. Na razpotju smo ubrali severno stran in po grebenski poti na 1773 m visok vrh (cca 1000 m višinske razlike). Zaradi nizke oblačnosti je bil razgled okrnjen, a kmalu ob sestopu nas je obsijalo sonce in jasnina. Sestopali smo po južni strani in se ob 14. uri udeležili Miklavževanja, na katerem je bilo letos rekordno število udeležencev. Nekaj utrinkov iz pohoda si lahko ogledate tukaj.

Zapisala vodja pohoda: Hedvika Lesica

16 April, 2024 - 12:00