Login

Odsek za VGN

Naravovarstvena akcija: Bodi del gora!

Odsek za varstvo gorske narave društva vse člane in ljubitelje gora seznanja z naravovarstveno akcijo "Bodi del gora!" Namenjena je večji informiranosti splošne javnosti o negativnih posledicah zimskih aktivnostih na prostoživeče živali. Hkrati spodbuja odgovorno obiskovanje gora v za naravo občutljivem zimskem času.

»Bodi del gora!« je osveščevalna akcija Agencije za varstvo narave in nemškega zveznega ministrstva za okolje, varstvo narave, gradnjo in jedrsko varnost. Pri zasnovi je sodelovalo več kot 60 strokovnjakov in predstavnikov združenja Alparc, med njimi tudi predstavniki Javnega zavoda Triglavski narodni park.

Gore so prekrite z obilico snega. Toda pozor, v gorah nismo sami - kar je za nas prostor svobode in sprostitve, je za živali dom! Med brezskrbnim vijuganjem po belih strminah vztopamo v življenski prostor številnih živali. Ne pozabimo na njih - živali pozimi upočasnijo svoj življenjski ritem, vsakršno gibanje v snegu pa zahteva še večjo porabo dragocene energije, ki jo v pusti in s hrano borni pokrajini stežka obnovijo. Zato se obnašajmo diskretno, tiho, predvsem pa izbirajmo poti, ki se izogibajo neposredni bližini potencialnih bivališč živali (samotna s snegom nepokrita grmovja, območja z večjo koncentracijo živalskih sledi, ...).

http://www.bepartofthemountain.org/index.php/sl/organisation

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

3 Januar, 2019 - 11:55
20 November, 2018 - 17:26
14 November, 2018 - 00:37