Vodniško-izletniški odsek

Plan 2019

Vodniško izletniški odsek pri Planinskem društvu Nova Gorica bo v letu 2019 delal z  18 člani, ki ga sestavljajo vodniki kategorij A, B, D, kar zadošča za mednarodno vodniško licenco. V odseku so poleg planinskih vodnikov tudi štirje kolesarski vodniki kategorije TKV1 in dva turno smučarska vodnika, dva vodnika sta pripravnika. V odseku je tudi častna članica odseka, ki aktivno vodi izlete in skrbi za društvene omarice. Vodnik Simon Gorjup žal v letu 2019 ne bo aktiven zaradi bolezni. Pridružil se nam je nov turno kolesarski vodnik Branko Belingar ml.

V letu 2019 imamo v programu 42 aktivnosti. V planu je 21 lahkih tur, 5 lahkih snežnih tur, tridnevni zimski tabor za smučarje in pohodnike, 5 kolesarskih tur, 3 srednje težke ture, 5 zahtevnih tur, štiri dnevni gorsko kolesarski tabor eno zahtevno brezpotje in 10-dnevni izlet v Gruzijo, kjer je predvideno izvesti šest pohodov. Vključujemo tudi pohod planinske skupine Šempas in Turističnega društva Banjšice ter Športnega društva Mahle Electric drive.

Vse aktivnosti bodo objavljene v društveni brošurici KDAJ  KAM. Mesečno bomo objavljali aktivnosti na spletni strani PD, plakatih v društvenih omaricah, tedensko v Primorskih novicah in Radiu Koper.

Vodniki bomo poskrbeli, da bomo opravili licenčna izpopolnjevanja, vodnik pripravnik pa zaključil pripravništvo. Posebnosti ni predvideno. Za leto 2019 je bilo na sestanku VIO v januarju rečeno naj PD ne podpiše pogodbe s CZ, saj vodniki ne moremo zagotoviti, da bi se zmogli odzvati ob morebitnih potrebah CZ.

Pripravila: Lidija Vončina