Login

Vodniško-izletniški odsek

Plan 2019

Vodniško izletniški odsek pri Planinskem društvu Nova Gorica bo v letu 2019 delal z  18 člani, ki ga sestavljajo vodniki kategorij A, B, D, kar zadošča za mednarodno vodniško licenco. V odseku so poleg planinskih vodnikov tudi štirje kolesarski vodniki kategorije TKV1 in dva turno smučarska vodnika, dva vodnika sta pripravnika. V odseku je tudi častna članica odseka, ki aktivno vodi izlete in skrbi za društvene omarice. Vodnik Simon Gorjup žal v letu 2019 ne bo aktiven zaradi bolezni. Pridružil se nam je nov turno kolesarski vodnik Branko Belingar ml.

V letu 2019 imamo v programu 42 aktivnosti. V planu je 21 lahkih tur, 5 lahkih snežnih tur, tridnevni zimski tabor za smučarje in pohodnike, 5 kolesarskih tur, 3 srednje težke ture, 5 zahtevnih tur, štiri dnevni gorsko kolesarski tabor eno zahtevno brezpotje in 10-dnevni izlet v Gruzijo, kjer je predvideno izvesti šest pohodov. Vključujemo tudi pohod planinske skupine Šempas in Turističnega društva Banjšice ter Športnega društva Mahle Electric drive.

Vse aktivnosti bodo objavljene v društveni brošurici KDAJ  KAM. Mesečno bomo objavljali aktivnosti na spletni strani PD, plakatih v društvenih omaricah, tedensko v Primorskih novicah in Radiu Koper.

Vodniki bomo poskrbeli, da bomo opravili licenčna izpopolnjevanja, vodnik pripravnik pa zaključil pripravništvo. Posebnosti ni predvideno. Za leto 2019 je bilo na sestanku VIO v januarju rečeno naj PD ne podpiše pogodbe s CZ, saj vodniki ne moremo zagotoviti, da bi se zmogli odzvati ob morebitnih potrebah CZ.

 

Pripravila: Lidija Vončina

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

12 November, 2019 - 17:28
24 Oktober, 2019 - 17:58