Login

Mladinski odsek

Plan izletov za leto 2018

januar
26. - 28. 1. 2018ZIMOVANJEod 7. razreda daljeUrška Modrijan
Od petka popoldan do nedelje bomo uživali zimsko idilo nekje v slovenskih gorah. Izvedli bomo najmanj eno planinsko turo ter obnovili znanje gibanja v gorah pozimi. Kraj izvedbe bomo prilagodili glede na snežne in vremenske razmere.
marec
10. 3. 2018VREMŠČICA (1027 m)Anja Brus
Vremščica je pogorje, ki se razteza med Senožečami, Pivko in Divačo. Najvišji vrh pogorja je Velika Vremščica. Razgled z vrha sega od Dolomitov, Julijskih Alp, prek Nanosa do Kamniško Savinjskih Alp ter prek Javornikov, Snežnika in Slavnika do Jadranskega morja.
april
21. 4. 2018DOLINA GLINŠČICEUrška Pregelj, Jože Sedevčič
Za dolino reke Glinščice velja rek »manj je več«. Čeprav je kanjon Glinščice dolg le dva kilometra in pol, je prava zakladnica zanimivosti in naravnih lepot, ki obiskovalcem vedno znova vzame dih. Pohod bomo organizirali skupaj z Vodniško izletniškim odsekom društva.
junij
2. 6. 2018ZAKLJUČNI IZLET V NEZNANONeža Mahorčič
Za zaključek šolskega leta se bomo odpravili na izlet presenečenja. Lokacija bo ostala skrivnost do nadaljnega.
julij
7. - 14. 7. 201843. MLADINSKI PLANINSKI TABOR JEZERSKO 2018od končanega 3. razreda daljeNika Horvat
Poletni mladinski planinski tabor bo potekal v šotorih. En teden bomo živeli pod objemom gora, ki jih bomo nekatera seveda tudi obiskali. Poleg tega pa bomo še tekmovali v različnih športih, ustvarjali, plesali, se učili o planinstvu, opravili planinsko šolo in večere zaključili s tabornim ognjem in petjem ob kitari ali harmoniki. Če želiš, da je poleg tega še dobra družba, se nam pridruži!
september
29. 9. 2018SLAVNIK (1028 m)Tina Mavrič, Matej Mavrič
Iz naselja Podgorje se bomo podali do Tumove koče in nato na najvišji vrh Slavničkega grebena Slavnik. Z njegovega vrha lahko v lepem vremenu uživamo čudovit razgled na Piranski in Tržaški zaliv, vidni pa so tudi Dolomiti v Italiji ter Julijske Alpe z mogočnim Triglavom. Sestopili bomo po drugi poti nazaj v Podgorje. Vrh se nahaja na Slovenski planinski poti.
oktober
20. 10. 2018SREČANJE PO TABORU udeleženci taboraNika Horvat
Kraj izvedbe srečanja bo določen naknadno.
november
10. 11. 2018SVETA GORA (681 m)Anja Mavrič
Novembra se bomo podali na vsem poznano vzpetino nad Solkanom. S seboj bomo vzeli naglavne svetilke, saj bomo izbrali pot po jarkih. Naše izhodišče bo Skalnica.
december
8. - 9. 12. 2018MIKLAVŽEVANJEOŠ in dijakeValentina Govek, Jakob Čehovin in Tadej Skok
Sv. Miklavža bomo tudi letos pričakali nekje na toplem. Na dvodnevnem izletu bomo spoznali okolico in se povzpeli na bližnji hrib. Kje se bo letos skrival dobri mož, pa naj zaenkrat ostane še skrivnost.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

20 November, 2018 - 17:26
14 November, 2018 - 00:37
8 November, 2018 - 14:00