Planinarjenje po Pirenejih od 22. 6. do 2. 7. 2018 - NI VEČ PROSTIH MEST

petek, 22 Junij, 2018
Lokacija:
Pireneji

Pireneji so 400 kilometrov dolga gorska veriga v jugozahodni Evropi z najvišjim vrhom Aneto (3404m), naravna meja med Francijo in Španijo. Čudežno lepi v vseh letnih časih, s strmimi obronki, dolinami razkošnih barv, številnimi gorskimi jezeri in visokimi slapovi ter edinstveno floro in favno so pravi počitniški raj tako za smučarje kot tudi pohodnike in vse druge ljubitelje narave.

Program:

1. DAN: petek, 22. 06.

Odhod  avtobusa iz Ljubljane - Nove Gorice v  popoldanskih   urah.  Nočna  vožnja  z  vmesnimi  postanki  preko  Italije  proti  mestu Carcasson v Franciji.

2. DAN: sobota, 23. 06.

V popoldanskih urah prispemo v Carcassonn, priljubljeno turistično točko v regiji Languedoc- Roussillon. Mesto je sestavljeno iz dveh delov: srednjeveške utrdbe, ki se dviguje nad reko Aude in novejšega, na drugem bregu reke. Ogled znamenitosti mesta. Vožnja do kraja namestitve. Večerja in nočitev.

3. DAN: nedelja, 24. 06.

Po zajtrku vožnja do Lurda in ogled zanimivosti enega od največjih romarskih središč v Evropi. Pohod po krožni poti nad mestom (2-3 ure hoje). Vožnja v dolino Gavarnie. Namestitev v hotel. Večerja in nočitev.

4. DAN: ponedeljek, 25. 06. (6 ur hoje-oziroma 8 ur vzpon na vrh)

Zgodnji zajtrk. Pohod na znameniti Brèche de Roland (2807m). Postanek pri planinski koči pod vrhom (bolj pripravljeni lahko nadaljujejo vzpon na 3144m visok vrh Le Taillon), nato vrnitev po isti poti v dolino. Večerja in nočitev.

5. DAN: torek, 26. 06. (3-4 ure hoje oz. 6 ur-sestop ali peš do sp. postaje gondole)

Zajtrk. Vožnja v španski del Pirenejev. Pri pastirski koči na parkirišču (1944m) zapustimo avtobus in se podamo proti enemu od najlepših in najbolj atraktivnih vrhov Pic du Midi (2877m). Vrnitev z gondolo v dolino (doplačilo). Nadaljujemo z vožnjo do Bialse. Nastanitev v hotel, večerja in nočitev.

6. DAN: sreda, 27. 06. (Circo di Pineta 5 - 6 ur hoje)

Po zajtrku sledi krožna tura po NP Pineta, ki leži v osrčju centralnih Pirenejev in v kateri se nahaja večina  tritisočakov. Po celotni dolini in strminah na obeh straneh je veliko peš poti različnih zahtevnosti, ki ponujajo številne možnosti tako tistim, ki uživajo v opazovanju narave, kot tistim resnih gorniških podvigov željnim. Popoldan vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

7. DAN: četrtek, 28. 06.

Po zajtrku vožnja proti Kneževini Andori, eni od najmanjših držav starega kontinenta, ki meri le 468 kvadratnih kilometrov in je zahvaljujoč svoji nenavadni legi stoletja bila skrita pogledom svetovnih popotnikov. Danes je gospodarsko zelo razvita, predvsem zaradi turizma, prelepih dolin med obronki Pirenejev pa tudi brezcarinskih trgovin. V popoldanskih urah bo čas za samostojne oglede in nakupe. Vožnja do hotela. Nastanitev,večerja in nočitev.

8. DAN: petek, 29. 06. ( 6-7 ur hoje)

Zajtrk. Vožnja do izhodišča (1900m) in vzpon na Pic de IʼEstanyo (2915m). Po osvojitvi vrha vrnitev v dolino. Večerja in nočitev.

9. DAN: sobota, 30. 06. ( predvidoma 6-7 ur hoje)

Zajtrk. Vožnja do smučarskega središča Vallnod-Arca (2188m), kjer zapustimo avtobus in se najprej povzpnemo na vrh Pic de Tristania (2882m), nato še na Estany Forcat (2855m). Vrnitev na izhodišče. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev.

10. DAN: nedelja, 01. 07.

Po zajtrku vožnja z vmesnimi postanki do Savogne-Genove. Nastanitev v hotelu. Večerja, poslovilna fešta in nočitev.

11. DAN: ponedeljek, 02. 07.

Zajtrk. Nadaljevanje poti proti Sloveniji. Predviden prihod v popoldanskih urah.

CENA: 830 eur (pri min. 40 udeležencih) in vključuje:

-       Prevoz z turističnim avtobusom in vse pristojbine,

-       9 x polpenzion v hotelih **/*** v ½ posteljnih sobah,

-       Stroške priprave, organizacije in vodenja izleta.

Doplačila:

-       Eventuelni samostojni ogledi,

-       Vožnja z gondolo.

OPREMA: primerna letnemu času, zaščita pred vetrom, soncem in dežjem,kapa, rokavice, pohodne palice, dereze (ki se nataknejo na pohodni čevelj), baterijska svetilka.

PRIJAVA:

Na tel. 051 814 912 (Darko) ali na email: darkobozic1707@gmail.com, do 31.01.2018.

Sestanek s prijavljenimi udeleženci bo predvidoma v mesecu februarju na sedežu društva.

Aranžma se opravlja preko turistične agencije BALKANIKA, Moše Pijade 41, 2000 Maribor.

16 April, 2024 - 12:00
15 April, 2024 - 08:58