Društvo

HRASTOVLJE – ZANIGRAD - ZADID- JAMPRŠNIK – ZJAD - PODPEČ

Datum: nedelja 18. april 2010

Odhod: ob 6.30. uri izpred Zavarovalnice Triglav v Novi Gorici

Prevoz: avtobusni prevoz – minimalno število udeležencev je 15. Če bo prijavljenih manj kot 15 udeležencev izlet odpade, ker ni mogoče zagotoviti ustreznega prevoza.

Prihod: predvidoma med 17. in 18.uro

Opis poti: Z avtobusom se bomo odpeljali mimo Kozine do Hrastovelj, kjer se začne odsek poti, ki pelje v slikovito a žal zapuščeno vasico Zanigrad. Pot bomo nadaljevali proti vasi Zazid, od koder se bomo povzpeli na najvišji vrh kraškega roba Jampršnik (649m). Po uri hoje po kraškem robu pridemo na utrdbe Zjat nad vasjo Podpeč. Sledi povratek skozi Zanigrad do Hrastovelj.

Višina

izhodišča: 165 m

Višinska

razlika: skupaj 1000 m

Zahtevnost: pot je večinoma markirana, vodi po stezah in kolovoznih poteh..

Čas hoje: 6 - 7

Oprema: planinska – za enodnevni izlet, obvezno planinski čevlji, priporočam planinske palice in zaščito proti soncu,.

Cena: z zavarovanjem, avtobusnim prevozom in vodenjem – 20,00 € ob minimalnem številu 15 udeležencev.

Podrobnosti: na sestanku udeležencev v četrtek 15.04.2010 ob 18.uri na sedežu PD Nova Gorica, ko bom sprejemal tudi vplačila. Prijavo in vplačilo lahko pustite tudi na tajništvu društva. Če v četrtek na sestanku ne bo dovolj prijav izlet odpade. Veljajo samo prijave s vplačilom.

Opomba: Da bom lažje kombiniral z avtobusnim prevozom se lahko predhodno prijavite po e-pošti: oskar@re-bo.si, denar pa obvezno prinesete na sestanek udeležencev.