Login

Odsek za VGN

Poletni naravovarstveni tabor VGN v dolini reke Idrije

Datum: 
nedelja, 29 Julij, 2018
Lokacija: 
dolina reke Idrije

Komisija za varstvo gorske narave pri PZS in Odsek za varstvo gorske narave PD Nova Gorica vabita na POLETNI NARAVOVARSTVENI TABOR - Dolina reke Idrije od  29. julija do 4. avgusta 2018. Medtem ko je marsikje po slovenskih gorah še sneg, skupina malo starejših ljubiteljev narave vneto načrtuje, kako ti pripraviti nepozabne počitnice. Poletni naravovarstveni tabor je namenjen osnovnošolcem, ki vas zanima narava, uživanje v njej, njeno preučevanje ali varovanje. Na taboru se boste skozi spoznavanje skrivnosti narave, ki nas bo objemala, naučili bolje jo razumeti in se z njo povezati. Seveda ne na šolski, ampak na super zabaven način. Vsak dan bo poln raznih kratkočasnih aktivnosti.

KAJ …   bomo počeli?

Opazovali bomo razneživalce in rastlince, tudi zdravilne, se čudili čarom nočnega neba, prisluhnili zvokom gozda, odkrivali veščine preživljanja prostega časa v naravi, se razmigali skozi igro, zapeli ob tabornem ognju, ponagajali vrstnikom, se nasmejali ob družabnih igrah in …no, nekaj pa naj zaenkrat ostane skrivnost.

KDAJ: od nedelje, 29. julija do sobote, 4. avgusta 2018.

KJE: Taborili bomo v šotorih v dolini reke Idrije.

S KOM: z varuhi gorske narave, vodniki in mentorji mladinskega odseka ter biologi, ornitologi in ostalimi ljubitelji narave.

KOLIKO: Prispevek znaša 120€ in vključuje prehrano in celotno organizacijo tabora. Če se prijavi več otrok iz iste družine, jim pripada popust 20€.

KAKO SE PRIJAVIM: Izpolnite prijavnico, ki jo dobite na spletni strani PD Nova Gorica  izpolnjeno pošljete preko elektronske pošte na planinskod.novagorica@siol.net s pripisom NARAVOVARSTVENI TABOR 2018 ali prinesete na sedež društva, Bazoviška 4 Nova Gorica.

Prijave zbiramo do zapolnitve mest oziroma do 15. 6. 2018.

Vse dodatne informacije dobite na mobitel: 040 816 559 (Franka Zega).

NAČIN PLAČILA:  Plačilo se izvede na TRR 05100 801 075 94 26, namen tabor VGN ali na sedežu PD Nova Gorica v enem ali dveh obrokih (ob prijavi 70 eur, preostanek prvi dan tabora).

Nekaj dni pred začetkom tabora bo sklican sestanek z udeleženci in starši, kjer vas bomo informirali o ostalih podrobnostih.

PREVOZ DO/IZ TABORA: Iz Nove Gorice bo organiziran prevoz z avtobusom. Zadnji dan pridejo starši po svoje mlade naravovarstvenike v tabor.

KDO: Poletni naravovarstveni tabor je namenjen osnovnošolcem od četrtega do devetega razreda, čemur je program tudi prilagojen.

LEPO VABLJENI!

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

20 November, 2018 - 17:26
14 November, 2018 - 00:37
8 November, 2018 - 14:00