Društvo

Potepanje po Bosni in Črni gori ter splavarjenje po Tari in Drini

Datum:
petek, 27 Julij, 2007

Vabimo vas na osrednji društveni izlet, ki bo organiziran med 27.07.2007 in 04.08.2007. Prijave za izlet sprejemamo na sedežu planinskega društva do vključno torka 6 marca, ko bo ob 18 uri tudi prvi informacijski sestanek z udeleženci, ter vplačili akontacije izleta (120 Eur). Minimalno število prijavljenih za izvedbo izleta je 40 oseb. Vrstni red prijav je načeloma tudi sedežni red na avtobusu. V primeru slabega vremena ali drugih subjektivnih okoliščin ima organizator pravico do spremembe programa izleta.
Več informacij na GSM 051-814-912 ( Darko)
Izlet vodita Darko Božič in Zlatko Segulin

Program izleta:

1 in 2 dan; petek/sobota 27. in 28.07
Zbiranje izletnikov na dogovorjenem mestu ob 21.00 uri v Novi Gorici. Vožnja z avtobusom mimo Ljubljane-(meja Hrvaška)-Zagreba-Slavonskega Broda-(meja Bosna)-Bosanskega Broda-Zenica-Sarajevo-Sebinje(nekoč Foča)-Hum-(meja Črna gora)- Pivsko jezero, malastir (ogled)-Cetinje. Cetinje je bila nekdanja prestolnica Črne gore, kjer si bomo ogledali palačo kralja Nikole, Malastir, cerkev na Čiropu in Vlaško cerkev. Namestili se bomo v hotel, večerja, ter sprehod po mestu.

3. dan; 29.07 nedelja
Po zajtrku se bomo odpravili do gorskega masiva Lovčen. Povzpeli se bomo do Jezerskega vrha, kjer si bomo ogledali mavzolej največjega črnogorskega pesnika, pisatelja in misleca, Petra II Petrovića Njegoša. Pot nas bo dalje vodila ob obali mimo Budve do Skadarskega jezera do kraja Virpazar. Po krajšem ogledu kraja bomo vožnjo nadaljevali preko Podgorice (nekoč Titograd) do manastira Morače, ki si ga bomo tudi ogledali. Po ogledu se bo naša pot vila mimo Mojkovca po kanjonu Tare. Na mostu na Djurdjevič Tari sledi pogled na Taro in slikanje. Vožnja do mesta Žabljak, večerja in namestitev.

4. dan; 30.07. ponedeljek
Zajtrk. Lahka planinska tura, Savin kuk (2313m). Večerja.

5. dan; 31.07. torek
Zajtrk. Zahtevna planinska tura, najvišji vrh Durmitorja; Bobotov kuk (2523 m). Večerja.

6. dan; 01.08. sreda
Zajtrk. Planinsko pohajkovanje- predvideno Čurevac-Zmijino jezero, ter še kaj odvisno od časa in volje. Večerja.

7. dan 02.08. četrtek
Po zajtrku zapuščamo Žabljak in gorovje Durmitorja. Z avtobusom se pripeljemo do Ščepan polja, tu se namestimo na splave in prične se nepozabna dogodivščina vse do popoldanskih ur. Splavarili bomo delno po Tari in Drini do Sebinja (Foče). Dalje pa sledi avtobusna vožnja proti olimpijskem mestu Sarajevu, kje se bomo namestili v hotel in prenočili.

8.dan 03.08; petek
Zajtrk. Ogled Sarajeva do večera. Vodeno si bomo ogledali Vrelo Bosne, Baščaršijo, Begovo djamijo, vojni tunel in še kaj, odvisno od želja in časa. Našel se bo tudi prosti čas za nakup spominkov. Prenočevanje.

9. dan 04.08; sobota
Po zajtrku se bomo odpravili proti domu. Pot nas bo vodila mimo Donjega Vakufa-Jajca (ogled)-Jezero (ogled vodenic)- Bosanski Petrovac-Bihač-Karlovac-Ljubljana- Nova Gorica. Prihod je predviden v nočnih urah.

Predvidena cena izleta po udeležencu je 332 Eur ( 79.560,00 SIT).
V ceni je vključeno:
- prevoz z udobnim turističnim avtobusom
- parkirnine, cestnine, cestna taksa v Črni gori
- 5x polpenzion,
- 2x nočitev z zajtrkom,
- splavarjenje in piknik na splavu,
- zunanji ogledi,
- turistične takse
- stroški vodenja in organizacije izleta,
- nezgodno in zdravstveno zavarovanje.

Doplačilo- v ceni ni vključeno:
-vstopnine ( ogledi cekva, muzejev..).
-interni vodiči po potrebi.