Društvo

Uspešno izvedena naravovarstvena akcija na Trstelju v decembru 2017

V počastitev dneva gora se je Odsek VGN PD Nova Gorica odločil, da bo svojo zadnjo naravovarstveno akcijo v letu 2017 izvedel, dne 16. 12. 2017 na dostopnih poteh do Trstelja in v okolici koče na Trstelju. Sodelovali so člani odsekov PD Nova Gorica. Pri pregledu stanja poti in narave smo nabrali zelo malo smeti. Večja količina smeti se je nahajala v okolici Cerja, tam kjer je možnost dostopa z avtomobilom.  Zelo zaskrbljujoče je stanje glede motokros motorjev, saj dirkajo po planinskih poteh in jih uničujejo. Tudi štirikolesniki imajo poti okoli Trstelja za svoje poligone. V kontakt smo stopili tudi z županom občine Miren Kostanjevica ter ga opozorili na silvestrovanje, katero se dogaja vsako leto na vrhu Trstelja pri anteni, saj posledično ostane tam ogromno smeti po njem. Odgovoril nam je da bodo postavili dodatne zabojnike. 2.1. smo ponovno opravili akcijo na Trstelju in opazili, da je bilo zgledno počiščeno in nismo dobili skorajda nič ostankov silvestrovanja. Akcijo bomo ponovili tudi v letu 2018.

Nekaj foto utrinkov pa tukaj.

Pripravila: Franka Zega