Login

Odsek za VGN

Vtisi iz naravovarstvenega tabora za otroke Mlačca 2017

Tudi letos je Odsek za varstvo gorske narave PD Nova Gorica organiziral naravovarstveni tabor za otroke. Potekal je od 2. 7. – 7. 7. 2017 na tabornem prostoru v Mlačci.

Tabora se je udeležilo 19 otrok iz različnih koncev Slovenije. Letos smo na taboru spoznavali rastlinski in živalski svet ter naravne značilnosti v okolici Mojstrane. Obiskali smo slap Peričnik ter jezero Kreda, kjer so nekoč pridobivali kredo. Nadzornika Triglavskega narodnega parka sta otrokom predstavila divje živali parka. Zelo zanimiv je bil obisk strokovnjakinje za metulje, s katero smo z otroci na bljižnjih travnikih spoznali več kot dvajset vrst metuljev. Z našimi alpinisti smo navdušeno plezali na balvanu v bližini tabora, z biologinjo pa opazovali ter preučevali živali in rastline. S pomočjo varuhov gorske narave smo spoznali kako se občuti naravo, sobiva z njo in katere rastline so užitne ter primerne za čaj. Domov smo se vrnili polni novih vtisov, doživetij ter novih prijateljstev.

Pri izvedbi tabora so sodelovali varuhi in člani Odseka VGN PD Nova Gorica, varuhi iz drugih planinskih društev, člani mladinskega odseka, člani alpinističnega ter vodniškega odseka, starši, člani našega društva in podporniki odseka.

Zahvaljujemo se našim sponzorjem za materialne in denarne prispevke.

Za uspešno izvedbo tabora se zahvaljujemo vsem, ki so kakor koli pripomogli pri izvedbi tabora in prispevali svoj kamenček pri našem mozaiku.

Nekaj foto utrinkov pa v galeriji tukaj.

Predhodne objave pa tukaj in tukaj.

Pripravila: Franka Zega

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

14 Junij, 2018 - 17:27
12 Junij, 2018 - 11:50