Splošno

Članarina 2016

Planinsko društvo Nova Gorica obvešča, da lahko članarino za leto 2016 že poravnate na sedežu društva.
V letu 2016 se na področju članarine uvajajo naslednje novosti:

• Združitev A in A+ članarine; A+ članarina se ukine, s tem da se obseg zavarovanja prenese na A kategorijo (zavarovanje za reševanje v tujih gorah za cel svet in višje zavarovalne vsote). Višina A članarine ostaja enaka in sicer 55 €.
  • Stroške izdaje novih izkaznic z letom 2016 krijejo člani sami in jih bo PZS zaračunala društvom, ta pa naj izkaznice zaračunajo članom. Člani A, B, B1 in S+Š, ki so izkaznice dobili leta 2013 ali 2014 ali 2015 uporabljajo te izkaznice še naprej. Nove izkaznice dobijo člani, ki se bodo leta 2016 prvič včlanili v konkretno društvo.
  • Povišan popust za člane PZS v Planinski založbi PZS, sedaj je popust 20 %.

TRAJANJE ČLANSTVA:
Članstvo traja od dneva včlanitve do 31. 01. 2017. Za neprekinjeno zavarovanje morajo člani poravnati članarino do 31. 01. 2016.

DRUŽINSKI POPUST:
Do družinskega popusta so upravičene družine, ki
plačajo članarino za vse družinske člane sočasno. Za družinske člane se štejejo, poleg staršev, še mladi do vključno 26. leta, ki niso zaposleni ali so brez lastnih dohodkov, ter osebe, ki jim je delno ali v celoti odvzeta poslovna sposobnost (OPP) in so člani družine. Za družino se šteje tudi mati samohranilka ali oče samohranilec z vsaj enim otrokom. Razen enostarševskih družin, je do družinskega popusta upravičena družina, ko se včlanita oba starša in otroci.
Višina popusta je 20% za vsakega člana, razen za A+ in A, ki imajo popust enak popustu, ki pripada članom B (5€). B1 niso upravičeni do družinskega popusta.

Več o članarini si lahko preberete na povezavi http://www.pzs.si/vsebina.php?pid=13