Ostali odseki

Markacijski odsek

Markcijski odsek skrbi za označevanje, vzdrževanje in urejanje obstoječih planinskih poti. V sodelovanju s planinskimi skupinami popravlja in zaznamuje planinske poti na Goriškem Krasu, do vrhov v okolici Nove Gorice (Škabrijel, Sveta gora, Sabotin), v nekaterih predelih Trnovskega gozda, na Banjški planoti in v Krnskem pogorju. Vzdrževanje poti je zahtevno delo in zajema obnovo markacij, čiščenje in utrjevanje poti, popravilo jeklenic in klinov, postavljanje in obnovo smernih tabel. Markacist lahko postane vsakdo, ki ga to delo veseli, in opravi ustrezno izobraževanje, ki ga organizira Planinska zveza Slovenije. Za učinkovito delo je markacistov vedno premalo, zato vabimo vse, ki bi želeli sodelovati pri obnovi in vzdrževanju poti, da se nam pridružite. Pokličete lahko v društveno pisarno ali načelnika odseka Frankota Peršiča (031 426 061).

Načelnik odseka:  Franko Peršič (031 426 061)

Markacisti:  Miran Bremec, David Birsa, Albert Furlan, Anton Harej, Marjan Vidmar in Boštjan Šinigoj.

Pri akcijah odseka sodelujejo še ostali prostovoljci.

7 September, 2017 - 17:28
7 September, 2017 - 17:23