Mladinski odsek

Mladinski odsek ima za cilj ponuditi otrokom in mladim aktivno preživljanje prostega časa v naravi s sovrstniki in jim približati gore. Naša dejavnost je namenjena tako malčkom v vrtcih kot osnovnošolcem, dijakom in študentom.

Odsek sestavljamo mladi, na tečajih in izpopolnjevanjih PZS usposobljeni planinski vodniki, ki se s to dejavnostjo ukvarjamo prostovoljno. Pri organizaciji naših aktivnosti so nepogrešljivi mentorji na osnovnih šolah, ki nam pomagajo pri varni in kakovostni izpeljavi izletov. Glavni dejavnosti odseka sta organizacija mesečnih planinskih izletov, ki so prilagojeni različnim starostnim skupinam in organizirani enkrat mesečno ob sobotah, in mladinskega planinskega tabora, ki ga organiziramo v poletnih mesecih. Na željo vrtcev in šol pomagamo pri vodenju aktivnosti povezanih s planinstvom. Ena od poglavitnih nalog odseka je tudi izobraževanje mladih na področju varne hoje v gore. V sodelovanju z vrtci in osnovni šolami izvajamo akcijo Ciciban planinec, ki je namenjena najmlajšim in akcijo Mladi planinec, ki je namenjena vsem osnovnošolcem.

Tudi letos smo za vas pripravili pester celoletni program aktivnosti namenjenih različnim starostnim skupinam. Podrobnejše informacije o posameznem izletu boste prejeli pred izletom pri svoji mentorici na šoli, na naši spletni strani ali pri vodji izleta. Pridruži se nam v gorah!

četrtek, 2. 11. 2017

Po tistem toplem poletnem tednu pod Triglavom, smo morali izpeljati...

torek, 17. 10. 2017

Mladinski odsek Planisnkega društva Nova Gorica je v soboto, 14. 10...