Dolomiti, Mt.Agner 2872 m Ferrata Stella Alpina

Datum:
sobota, 9 Avgust, 2014

V soboto, 9. in nedeljo, 10. avgusta vas vabimo na 2872m visok Agner v Italiji, po eni najzahtevnejši ferati Via Alpina. Brez dvoma ena najtežjih ferrat v Dolomitih, kjer so krajši odseki vertikale zaščiteni samo z jeklenicami. Kljub prisotni pomoči vodnikov, je pogoj za udeležbo tudi dobra fizična pripravljenost in izkušnje.

Kdaj: 9. in 10. avgust 2014

Čas hoje: 8,5 do 9,5 ur s počitki.

Težavnost: zelo zahtevna Via Ferrata

Zbor: pred PD Nova Gorica, do Agorda cca 2,4 h vožnje

Odhod: 9. avgust v dopoldanskih urah izpred PD Nova Gorica

Prevoz: Kombi (prijave omejene)

Cena: cena 80 Eur. V ceno so zajeti stroški prevoza, vodenja in organizacije. Spanje in hrana je strošek posameznika.

Povratek: 10. avgust v večernih urah

Prijave: Zaradi rezervacije spanja ( Feragosto ) nujne predprijave do vključno dne 25. julija 2014

Sestanek z udeleženci – obvestilo naknadno (mail, gsm)

Vodnik: Marko Belingar (markobelingar3000@gmail.com, 051-334-338)

PRIJAVA: obvezna akontacija (30 eur) na sedežu planinskega društva, do vključno sreda 25. julija (oziroma do zasedbe prostih mest ).

V primeru slabega vremena ali drugih subjektivnih okoliščin ima organizator pravico do spremembe ali odpovedi programa izleta.

Opozorilo: S prijavo udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta, ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Turistično zavarovanje z asistenco za tujino - si preskrbi vsak udeleženec sam.