Izlet v neznano 19. 10. 2014

V nedeljo, 19. oktobra smo se, tako kot že vrsto let poprej, novogoriški planinci odpravili na izlet V NEZNANO. Tokrat je zanj vse potrebno pripravil Simon Gorjup. Bilo nas je 24. Peljali smo se do Škofje Loke in se kar iz samega centra odpravili proti Osolniku, 858 m visokem vrhu, do katerega je nekaj več kot dve uri hoda. Nahaja se južno od Škofje Loke in zahodno od Medvod. Na vrhu je  cerkev sv. Mohorja in Fortunata. Po premaganem vzponu smo uživali v toplem jesenskem soncu. Imeli smo čudovit pogled na Polhograjsko hribovje in Kamniško Savinjske Alpe. Vračali smo se proti Gantarski planini do koče na Govejku in nato v dolino Ločnice. S poznim kosilom smo pohod zaključili v gostilni Legastja. Kot prejšnja leta smo tudi letos nazdravili Niki, vnukinji naših dveh pohodnikov. Dan je bil prijeten. Nekaj fotografij si lahko ogledate tukaj.

Zapisala : Lidija Vončina

Objavila: Tina Mavrič