Mladinski odsek

Novemberski izlet MO z veliko udeležbo

V soboto, 25. novembra smo vodniki mladinskega odseka društva organizirali izlet "po domačih logih" in srečanje po taboru ˝Podljubelj 2023˝. Z udeleženci smo se ob 9. uri zbrali na parkirišču med Lidlom in Mercatorjem v Rožni Dolini. Od tam smo se najprej odpravili do Judovskega pokopališče, kjer je bila naša prva postojanka in naloga. Nato smo nadaljevali skozi nasad trt in oljk Biotehnične šole nad Podmarkom, si po poti ogledali koze, kozla, ovce in ovna in si nato na vrhu Markovega hriba privoščili malico. Po seznanjanju s kompasom smo se odpravili v smeri Stare Gore, vendar po poti skrenili skozi gozd v smeri Kemperšč in Bazare, kjer smo prečkali glavno cesto in se povzpeli proti obeležju na Sv. Otu. Tam smo se sprehodili po gozdni učni poti in se seznanili s predstavljenimi drevesnimi vrstami. Nato smo se med iskanjem skritega zaklada seznanili s kosi planinske opreme in dosegli naš cilj, kjer smo se okrepčali z zavitkom in čajem ter se še malce podružili pred odhodom domov. Nekaj fotografij pa tukaj.