Splošno

Prostovoljna delovna akcija markacistov 27. 5. 2017

Zadnjo soboto v maju (27. 5. 2017) so člani Markacijskega odseka društva organizirali prostovoljno delovno akcijo za urejanje poti iz Lepene do Planinskega doma pri Krnskih jezerih. V Lepeni so bili ob 6.00 in po reku rana ura zlata ura začeli z delom: odstranjevanje suhljadi in motečih kamnov ter manjših skal s poti, čiščenje odvodnih kanalov, odvračanje struge hudournika, popravilo stopnic do Planinskega doma pri Krnskih jezerih... vse z mislijo, da bodo imeli planinci in ostali obiskovalci naše postojanke varno in lepo pot. Ob vrnitvi nazaj v dolino so  pritrdili še smerne table.

Zahvala gre vsem, ki s prostovoljnim delom skrbijo za varnost vseh nas. Naslednjič, ko boste stopali po gorski stezi, se odpočili na bližnji stopnički, se prijeli za jeklenico ali pa s pomočjo smernih tabel in markacij hodili po pravi poti, pomislite na njih, ki vložijo ure prostovoljnega dela, da je naš obisk gora varnejši in prijetnejši. Kaj lahko kot planinci in ostali obiskovalci gora naredimo, da jim "olajšamo delo"? Na poti ne uničujmo markacij, varoval in smernih tabel, hodimo le po planinski poti in ne uporabljajmo bližnjic, saj s tem ne le da delamo dodatno delo, ampak tudi uničujemo naravo.

Nekaj foto utrinkov pa tukaj.