Splošno

Z 31. 1. 2018 poteče članstvo za leto 2017 in z njim vse ugodnosti

Sporočamo vam, da vam z 31. 1. 2018 poteče članstvo za leto 2017 in z njim vse ugodnosti. Če še niste podaljšali članstva za leto 2018, vam priporočamo, da to storite čim prej in si tako zagotovite neprekinjene ugodnosti in zavarovanje.

Še enkrat nam dovolite, da spomnimo vse naročnike Planinskega vestnika, da bo Planinska zveza Slovenije v mesecu februarju 2018 vsem naročnikom poslala položnice za letno naročnino za leto 2018. Popust v višini 25% bo upoštevan pri vseh naročnikih, ki bodo članarino plačali in bo le-ta vpisana v Navezo do konca januarja 2018. Kasneje popusta ne bo več mogoče uveljavljati.

Članarino za PLANINSKO DRUŠTVO NOVA GORICA lahko poravnate:

1. Na sedežu društva (Bazoviška ulica 4, pod tribunami stadiona) v času uradnih ur in sicer v torek in četrtek od 15. do 18. ure.

2. V trgovini Iglu Šport v Solkanu

Članarino za tekoče leto lahko člani podaljšate tudi v trgovini Iglu Šport v Solkanu, Trg Jožeta Srebrniča 4, 5250 Solkan. V trgovini se lahko tudi na novo včlanite v naše društvo. Urnik trgovine: od ponedeljka do petka od 9.00 - 12.00 in od 14.00 - 19.00, sobota 9.00 - 12.00

3. Včlanitev v društvo preko spletne strani PZS ali na sedežu PZS (več http://clanarina.pzs.si/)

PZS omogoča planinskim društvom posredovanje pri včlanjevanju in plačevanju članarine za posameznike. Posameznik lahko plača članarino osebno v pisarni PZS (v času uradnih ur), na dogodkih, kjer je PZS prisotna s stojnico (sejmi, srečanja, prireditve ...), preko poslovnih partnerjev (Petrol) in na spletni strani PZS. POMEMBNO: PZS je zgolj posrednik za planinska društva in ne včlanjuje posameznikov neposredno v PZS. Posameznik, ki se bo odločil za to možnost, bo moral obvezno navesti ime društva, v katerega se včlanjuje. Torej PLANINSKO DRUŠTVO NOVA GORICA.

Nekaj novosti članarine za leto 2018

V letu 2018 se na področju članarine uvajajo naslednje novosti:

• Člansko zavarovanje bo tudi v letu 2018 sklenjeno pri Zavarovalnici Adriatic Slovenica d. d. Zavarovalne asistenčne storitve v tujini se izvajajo preko asistenčnega centra AS (nova številka: +386 5 66 28 500).
  • Zavarovalne vsote za A člane se spremenijo iz 25.000 za smrt in 75.000 za invalidnost na 15.000 in 50.000 €. Za A člane je dodatno vključeno zavarovanje za zlome, opekline, izgubo vida, sluha in smrti zaradi požara z zavarovalno vsoto do 1.000 €. V skladu s tabelo zlomov, izpahov in opeklin izplača zavarovalnica zavarovalno vsoto ali njen del, če zavarovanec zaradi nezgode utrpi zlom, izpah ali opeklino, skladno z določili posebnih pogojev. Dodatno je vključeno tudi zavarovanje prehodne oskrbe (100 ur in 4 prevozi na kontrole).
  • Meja višine zavarovanja za alpinizem se iz 5.000 m dvigne na 6.000 m.
  • OPP članarina se preimenuje v IN članarino in poleg oseb z odvzeto poslovno sposobnostjo vključuje tudi osebe, ki jim je podaljšana roditeljska pravica.

Vrste in višina članarine za leto 2018 si lahko pogledate tukaj.

DRUŽINSKI POPUST:

Do družinskega popusta so upravičene družine, ki plačajo članarino za vse družinske člane sočasno.Za družinske člane se štejejo, poleg staršev, še mladi do vključno 26. leta, ki niso zaposleni ali so brez lastnih dohodkov, ter osebe, ki jim je delno ali v celoti odvzeta poslovna sposobnost (IN) in so člani družine. Za družino se šteje tudi mati samohranilka ali oče samohranilec z vsaj enim otrokom. Enako velja tudi za istospolne partnerje z otroki.Razen enostarševskih družin, je do družinskega popusta upravičena družina, ko se včlanita oba starša in otroci.Višina popusta je 20% za vsakega člana, razen za člane A, ki imajo popust enak nominalni višini popusta članov B (5€). B1 niso upravičeni do družinskega popusta.

ČLANSKE IZKAZNICE:

Nove izkaznice dobijo člani, ki se bodo v letu 2018 prvič včlanili v planinsko društvo. Cena izkaznice je2€(ddv in poštnina sta vključena). Nove izkaznice bodo prejeli člani naknadno po navadni pošti na stalni naslov predvidoma v roku 7 delovnih dni po vnosu podatkov v Navezo. Člani A, B, B1, S+Š, ki izkaznice že imajo, jih uporabljajo še naprej. V primeru izgube, spremembe podatkov, zapolnjene izkaznice, ipd. se lahko naroči novo izkaznico.Stroške izdaje članske izkaznice krijejo člani sami.

Priporočamo, da se včlanite v naše društvo in tako koristite številne ugodnosti članstva:

Ugodnosti za člane Planinske zveze Slovenije