Login

Vodniško izletniški odsek

Čudovite Poljske in Slovaške Tatre - ŠE ENO PROSTO MESTO

Datum: 
petek, 23 Junij, 2023

 

ČUDOVITE  POLJSKE  IN  SLOVAŠKE TATRE 

 (23. 06. – 01. 07. 2023)

Štrbske  Pleso (SK)     

 

                                                                         Dolina 5 jezer, NP Tatre (PL)           

                                                         

Gorovje Tatre se nahajajo na severnem delu Slovaške in del v južni Poljski, v skupni površini cca 750 km2, od tega jih je 650 km2 na Slovaškem. Tatre so edina gorska skupina, kot del Karpatov, alpskega tipa.V Tatrah je 25 vrhov višjih od 2500m, najvišji je 2654 m Gerlachovsky Štit na Slovaški strani na Poljski pa s 2503 m vrh Rysy. Delijo se na dve večji skupini, Visoke in Nizke Tatre. Mi se podajamo v Visoke Tatre obeh držav.

 

Program planinskega potovanje po Visokih Tatrah

1. DAN: PETEK, 23.06.

Zbor in odhod v večernih urah z dogovorjenega mesta. Nočna vožnja mimo Gradca in Dunaja proti Poljski (Postanek tudi Lom In Ljubljana).

2. DAN: SOBOTA, 24.06.

Zgodnje popoldanski prihod v zimsko smučarsko središče Zakopane. Namestitev v hotelu. Skupen sprehod do slovitih zakopanskih skakalnic. Prost čas za samostojne sprehode in samostojno raziskovanje okolice, pozno kosilo ali počitek. Večerja, nočitev.

3. DAN: NEDELJA, 25.06.

Zajtrk. Planinarjenje po Tatrzański Park Narodowy in vzpon na Wielki Giewont 1895 m v Visokih Tatrah. *Zadnji krajši del poti varovan z verigami (6-7 ur hoje). Večerja, nočitev.

4. DAN: PONEDELJEK, 26.06.

Zajtrk. Planinski izlet v dolino petih poljskih jezer - Dolina Pięciu Stawów Polskich. Transfer v Poprad – na Slovaško stran Visokih Tater. Namestitev v hotelu. Večerja, nočitev (5 ur hoje).

5. DAN: TOREK, 27.06.

Zajtrk.  Iz Tri Studničky 1140 m vzpon na simbol Slovaškega planinstva – Kriváň 2494 m. Sestopili bomo do jezera Štrbske pleso. Večerja, nočitev (7 ur hoje).

6. DAN: SREDA, 28.06.

Zajtrk v hotelu. Z gondolo se bomo zapeljali na Skalnate pleso 1754 m od koder nadaljujemo s planinarjenjem po sloviti Tatranski magistrali – Hrebienok, Bilikova chata, Rainerova Utulna. Popoldansko uživanje v Starem Smokovcu. Večerja. Nočitev (3 ure hoje).

7. DAN: ČETRTEK, 29.06.

Zajtrk v hotelu. Od izhodišča 1270 m se bomo najprej povzpeli do najvišje ležeče koče v Tatrah – Chata pod Rysmi 2250 m, ki jo oskrbujejo sloviti nosači. Vzpon na najvišji vrh Poljske s slovaške strani – Rysy 2503 m (pot mestoma opremljena z verigami). Ob povratku postanek pri Popradské pleso 1500 m. Večerja. Nočitev (7 ur hoje).

8. DAN: PETEK, 30.06.

Zajtrk v hotelu. Zadnji planinski izlet bo po NP Slovenski raj, kjer bomo planinarili po skrbno izbranih soteskah. Večerja. Nočitev (6 ur hoje).

9. DAN: SOBOTA, 01.07.

Zajtrk v hotelu. Slovo od gorskega letovišča Poprad. Ogled mesta Bratislava skupaj z lokalnim turističnim vodnikom. Prosti čas za kosilo, oglede in nakupe v slovaški prestolnici. Povratek z vmesnimi postanki proti Sloveniji kamor prispemo v poznih večernih urah.

 

Cena planinskega potovanja po Visokih Tatrah pri min. 40 potnikih znaša 725 €/osebo oz. pri min. 35 potnikih znaša 745 €/osebo

Dokumenti: Veljaven potni list ali osebna izkaznica; evropska zdravstvena kartica; komercialno zdravstveno zavarovanje za Evropo s kritjem za pohodništvo in koronavirus; Covid19 potrdilo (če bo potrebno). 

Oprema: Planinska oprema + turistična. Seznam prejmete naknadno. 

Zahtevnost: Potrebna kondicija – čas hoje zapisan v programu. Poti so lahke, razen kjer je v programu zapisano drugače.

 

Vključeno v ceno:

  • Organiziran avtobusni prevoz z vsemi pripadajočimi stroški in dvema voznikoma na omenjeni relaciji - odhod: Nova Gorica,
  • 2 x Namestitev v hotelu 3* turistične kategorije v mestu Zakopane, Poljska na bazi polpenziona v dvoposteljnih sobah z vključeno turistično takso (večerja in zajtrk)
  • 5 x Namestitev v hotelu 3* turistične kategorije v mestu Poprad, Slovaška na bazi polpenziona v dvoposteljnih sobah z vključeno turistično takso (večerja in zajtrk)
  • Spremstvo dveh licenciranih planinskih vodnikov PD Nova Gorica,
  • Vodenje potovanja s strani izvajalca aranžmaja (TA IZIMANIJA d.o.o)  
  • Lokalni turistični vodnik za ogled Bratislave
  • Priprava, organizacija in izvedba planinskega potovanja po Slovaški in Poljski ter ddv

 

                                                         Možna doplačila:

(*Doplačila sporočite takoj ob pisni prijavi )

  • Odpovednina 38 € (sporočiti in plačat ob prijavi),
  • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco v tujini 24 € – sporočiti ob prijavi
  • Enoposteljna soba 140 € (sporočiti ob prijavi)
  • Stroški povezani s Covid19; gondola cca 20 eur; vstopnine, dodatna prehrana, flaširana voda, osebna poraba, aktivnosti izven programa
  • Vse kar ni navedeno pod ”vključeno v ceno” (glej sosednji stolpec).

 

PRIJAVE ZA DRUŠTVO: do 31. 01. 2023 oziroma do zapolnitve prostih mest na email: darkobozic1707@gmail.com, ter dodatne informacije na tel. 051 814 912 (Darko). Ob prijavi prejmete obrazec za pisno prijavo, ter ostalimi podatki v vezi plačila potovanja.

 

Pri prijavi imajo prednost člani Planinskega društva Nova Gorica.

 

Aranžma se opravlja preko turistične agencije Izimanija d.o.o, Grajena 74, 2250 Ptuj

 

 

 

 

 

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41
22 April, 2024 - 08:37