Dohodnina

Dohodninska zakonodaja, ki jo je sprejela vlada RS omogoča, da vsak davčni zavezanec nameni do 0,5% dohodnine namesto v proračun za delovanje organizacij, ki se na nepridobiten način ukvarjajo s splošno koristnimi dejavnostmi. Donirate lahko tudi našemu planinskemu društvu Nova Gorica.

To lahko storite kadarkoli na spletni strani DURS preko sistema eDavki (http://edavki.durs.si), na povezavi http://dobrodelen.si/sl/index/chooseorganizations ali pisno oziroma ustno na zapisnik pri davčnem uradu. Pisno to lahko storite z izpolnitvijo obrazca, v katerega vpišete vaše podatke in podatke upravičenca. Obrazec pošljete na svoj pristojni davčni urad.
Če pa ste se za donacijo že odločili in bi radi svojo odločitev spremenili, to lahko storite kadar koli na zgoraj opisan način.

Zahvaljujemo se vam za vaš prispevek in zaupanje.