Planinske skupine

petek, 22 Marec, 2013
Lokacija:
Glinščica in Kokoš

V petek, 22. 03. 2013 vas vabimo na turno kolesarsko turo v Glinščico in Kokoš. Z avti se bomo odpeljali iz Nove Gorice v Orlek pri Sežani. Od tam se bomo po kolesarski stezi in cesti  spustili skozi slovenske vasi v tržaškem zaledju v Boršt, od koder se bomo po trasi opuščene železnice začeli vzpenjati nad oziroma skozi dolino Glinščice proti Krvavemu Potoku in od tam naprej na Kokoš (670 m.n.v.). S Kokoši se bomo spustili v Lipico in se od tam po kolovozih čez kraško gmajno vrnili na izhodišče. V 40 km bomo prevozili okoli 600 m višinske razlike, za kar bomo namenili vsaj 5 ur,  zato tura ne bo zahtevna. Podrobnosti pri vodniku Igorju Kleču - tel.  031 629 199. Prijave zbiramo na sedežu društva. Sestanek z udeleženci bo v četrtek, 21. 03. ob 18. uri. Vodil bo Igor Kleč. Vabljeni!

17 Maj, 2024 - 15:26