Login

Ostali odseki

Poročilo o delu markacijskega odseka v letu 2014

V letu 2014 je bilo v markacijskem odseku dejavnih 6 markacistov. Markirali nismo nobene poti, saj smo to opravili v letu 2013, a za to niso bili nedejavni.

V maju je potekal v Lepeni tečaj markacistov, ki ga je organizirala PZS. Tečaja se je udeležilo 24 tečajnikov. Prvi vikend so imeli teoretični del, drugi vikend pa praktičen del, na katerem so uredili pot iz Lepene proti Krnskim jezerom. Opravili so res veliko dela. V maju so 3 naši pripravniki markacisti opravili zaključni izpit.

28. junija 2014 sta dva markacista sanirala podor skalovja pod Šmohorjem, ki je zasul pot ob jezeru proti Krnu. Opravljenih je bilo 10 prostovoljnih ur. 5. julija smo se udeležili dneva markacistov na Ježi, ki ga je organiziralo PD kanal. Zbralo se je 54 markacistov iz vse Slovenije. Razdelili smo se v 5 skupin in vsaka skupina je imela svojo nalogo. Zvečer smo imeli zaključek v Zatolminu.

3 markacisti smo sodelovali pri organizaciji in pripravi proslave ob 30. letnici Planinskega doma pri Krnskih jezerih (košnja trave, urejanje parkiranja v Lepeni, ipd.).

Sodelovali smo pri betoniranju traktorske poti, ker je akcijo oviralo slabo vreme, je bila akcija izvedena dvakrat. Sodelovala sta 2 markacista.

Za potrebe evidenc PZS je bilo opravljeno sledenje z GPS vseh naših pohodnih poti. Posamezni markacisti so skrbeli za urejanje ostalih poti –Vitovska krožna pot, poti na območju Trstelja, ipd. Vse delo se izvaja na prostovoljni bazi.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

18 Oktober, 2018 - 14:28
2 Oktober, 2018 - 07:02