Login

Splošno

ČLANARINA 2020

Planinska članarina za leto 2020 prinaša prilagoditve članskega zavarovanja, posledica so nekoliko višje cene članarine. Ohranja se lani uveden evro, ki bo namenjen Skladu planinskih koč. Evro, v ceno članarine je že vključen, prispevamo vsi člani, razen predšolskih in osnovnošolskih otrok (P+O članarina). V primeru članstva v več društvih PZS, ni več treba poravnati dveh članarin v celoti. Člansko zavarovanje bo v letu 2020 sklenjeno pri Generali zavarovalnici (ki je prevzela Zavarovalnico Adriatic Slovenica d. d.). Zavarovalne asistenčne storitve v tujini se še naprej izvajajo preko asistenčnega centra na telefonski številki +386 5 66 28 500.

Vrste članstva

Višina članarine

A član z največjim obsegom ugodnosti

A/ z družinskim popustom

60,00€

54,60€

B polnoletna oseba z osnovnim obsegom ugodnosti

B/ z družinskim popustom

B1 oseba starejša od 65 let, z osnovnim obsegom ugodnosti

28,00€

22,60€

21,00€

S+Š srednješolec ali oseba s statusom študenta, do vključno 26. leta starosti, z osnovnim obsegom ugodnosti

S+Š/ z družinskim popustom

18,50€

 

15,00€

P+O predšolski ali osnovnošolski otrok z osnovnim obsegom ugodnosti

P+O/ z družinskim popustom

8,00€

6,40€

IN oseba s posebnimi potrebami (oseba, ki ji je delno ali v celoti odvzeta poslovna sposobnost oz. je roditeljska pravica podaljšana) z omejenim obsegom ugodnosti

8,00€

IN/ z družinskim popustom

6,40€

 

IN članarina je na voljo za društva, ki izvajajo programe za delo z oz. vključujejo v svoje delo osebe s posebnimi potrebami in invalide, ki jim je odvzeta (delno ali v celosti) poslovna sposobnost oz. podaljšana roditeljska pravica. Ta status posamezniki pridobijo z odločbo sodišča. Društva in PZS lahko ob včlanitvi zahtevajo vpogled v odločbo iz katere izhaja odvzeta poslovna sposobnost.

Družinski popust
 se obračuna vsem družinskim članom, kadar članarino plačajo vsi družinski člani sočasno. Za družinske člane se štejejo, poleg staršev, še mladi do vključno 26. leta, ki niso zaposleni ali so brez lastnih dohodkov, ter osebe, ki jim je odvzeta poslovna sposobnost (IN) in so člani družine. Za družino se šteje mati, oče in otrok ali mati samohranilka ali oče samohranilec z vsaj enim otrokom. Člani B1 niso upravičeni do družinskega popusta. Družinskega popusta se ne more koristiti zgolj za dve odrasli osebi, ne glede na njun pravno-socialni status.

 

Več o članarini, ugodnostih, možnostih včlanitve si lahko preberete na strani PZS.

Pojasnila s strani PZS glede dviga članarine si lahko preberete tukaj.

 

 

 

 

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!