Login

Uspehi našega člana AO Filipa Princija

Uspehi našega člana AO Filipa Princija in Mihaela Lavrenčiča ter ostalih članov

Štirje člani alpinističnega odseka našega društva: Blaž Grad, Cecilia Giacomazzi, Filip Princi in Tine Cuder tudi  letos tekmujejo na tekmah za državni ali pa mednarodni pokal v lednem plezanju (Slovensko-hrvaško-srbski pokal v lednem plezanju). April je bil še posebej uspešen za slovenske orodne oziroma 'dry-tooling' plezalce. 17. aprila 2024 je svoje sanje uresničil Filip Princi, ki je v italijanskem plezališču Bus del Quai preplezal smer Uragano Dorato težavnosti D15, kar je najtežji slovenski vzpon z orodji doslej. Njegov vzpon je izreden, saj je kot prvi Slovenec, in eden redkih ljudi na svetu preplezal tako zelo težko smer. Več si lahko preberete na strani PZS. 

Rezultate po posameznih tekmah si lahko ogledate tukaj. 


Uspešen pa je tudi član alpinističnega odseka našega društva Mihael Lavrenčič, ki tekmuje na mednarodnih tekmah v turnem smučanju. O njegovih dosežkih si lahko preberete na podstrani AO.Iskrene čestitke vsem!Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije