Login

72. občni zbor Planinskega društva Nova Gorica

72. občni zbor Planinskega društva Nova Gorica

V petek, 8. 4. 2022 ob 18. uri je v prostorih gledališke dvorane v Novi Gorici potekal 72. občni zbor Planinskega društva Nova Gorica. Udeležilo se ga je preko 70 članov in planinskih prijateljev iz sosednjih društev. Predsednica Franka Zega je uradno otvorila občni zbor s pozdravom namenjenim vsem prisotnim. Povedala je, da se bo zaradi ugotavljanja sklepčnosti zbor pričel s kulturnim programom. Verifikacijsko komisijo, ki jo je potrdil UO, v sestavi: Vida Povšič, Pavel Ferjančič in Zoran Trojer je prosila, da med kulturnim programom ugotovi sklepčnost zbora.

Sledil je kulturnim program v organizaciji Slave Katerine Murovec. Oblikovali so ga Moški pevski zbor iz Dornberka in harmonikarja Timotej ter Anika iz Bilj. Program je z recitacijama Razgledi in Doživetja povezovala Nika Horvat. Prisotni so nastopajoče nagradili z velikim aplavzom.

Sledilo je poročilo verifikacijske komisije, ki je ugotovila, da je zbor sklepčen. Predsednica je predlagala imenovanje delovnega predsedstva v sestavi Slave Katerine Murovec kot delovne predsednice in članov Nike Horvat in Roka Mirta. Za overovitelja zapisnika sta bila predlagana Sonja Piršič in Jernej Arčon ter za zapisnikarico Tina Mavrič. Občni zbor je z glasovanjem soglasno potrdil predlagane člane organov zbora.

Delovna predsednica se je zahvalila za zaupanje in pozdravila vse prisotne. Prosila je, da se z minuto molka spomnimo na vse naše člane, planinske prijatelje, ki so se poslovili od nas. Tudi na tiste, ki morda ne vemo, da so se poslovili.

Sledila je predstavitev poročil za leto 2021 in planov dela. Predsednica je podala poročilo in plan društva ter podrobneje za gospodarsko dejavnost društva. Sledila so poročila in plani mladinskega odseka, vodniško izletniški odsek, markacijskega odseka, alpinistični odseka in odseka za varstvo gorske narave. Poročilo o delu častnega razsodišče je podal Jernej Arčon in povedal, da v letu 2021 niso obravnavali nobenega primera in upa, da bo tako tudi v bodoče. Sledilo je podrobnejše poročilo nadzornega odbora, ki ga je podal Zoran Breščak.

Sledil je sprejem poročil in planov. Delovna predsednica se je zahvalila predsednici društva in vsem, ki so delali na posameznih področjih. Prebrala je tudi dobre želje društev (SPD Gorica, OPD Koper in SPD Trst), ki se zbora žal niso mogli udeležiti. Nato je pozvala k besedi prisotne goste - planinske prijatelje. Pozdrave so izrekli predstavnik PD Javornik - Črni Vrh nad Idrijo, Cvetko Ušaj iz PD Ajdovščina, Ivan Rupnik iz PD Cerkno, Anka Vončina iz PD Idrija, Milena Brešan iz PD Ajdovščina in Nevenka Bremec bivša mentorica na OŠ Šempas. Planince je že prej pozdravil tudi predsednik MDO Posočja Dušan Plesničar, ki je predčasno zapustil zbor zaradi udeležbe na zboru SPD Gorica.

Sledil je sprejem obvezne razlage 22. člena Pravil Planinskega društva Nova Gorica in sicer, da ga je treba razumeti tako, da velja določilo glede števila mandatov za mandat na posamezni funkciji navedeni v tem členu.

Občni zbor je imenoval tudi novega praporščaka društva in sicer Zorana Trojerja, ki bo nasledil pokojnega praporščaka Antona Furlana, ki je to častno funkcijo opravljal vse od razvitja prapora leta 1979.

Na zboru so bila podeljena tudi društvena priznanja in priznanja Planinske zveze Slovenija. Obrazložitev za priznanja je podala predsednica komisije za priznanja Slava Katerina Murovec. Društvena priznanja je podeljevala predsednica Franka Zega. Društveno priznanje je prejel Vasja Doplihar. Bronaste društvene znake so prejeli: Danijela Medveš, Rok Mirt, Maja Kajzer, Marko Kodrič in Marjan Vidmar. Srebrni društven znak je prejel Mitja Mikuž.

Za dolgoletno zvestobo društvu sta priznanje prejela: Ana Kosovel in Stanislav Jablanšček.

Sledila je podelitev priznanja Planinske zveze Slovenije, ki jih je  podelil bivši predsednik MDO Posočja Gregor Rupnik. Bronaste znake so prejeli: Darko Božič, Miran Bremec in Franko Peršič. Čestitke vsem prejemnikom. 

Uradni del občnega zbora je bil zaključen ob 20.30. Delovna predsednica je vse prijazno povabila na planinske druženje v avlo.

Nekaj foto utrinkov pa si lahko ogledate tukaj.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

17 Maj, 2024 - 15:26
23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41